Ukrzaliznytsya a evacuat deja aproape două milioane de persoane în regiunile vestice ale țării noastre/foto UNIAN

începând cu seara zilei de 9 martie, Ukrzaliznytsya a transportat 1,9 milioane de pasageri în regiunile vestice.

Acest lucru a fost anunțat de către Președintele interimar al Consiliului de Ukrzaliznytsia Alexander Kamyshin în timpul all-ucrainean telethon.

“Începând cu seara (9 martie), 1,9 milioane de persoane au fost transportate exact din centru, sud și est spre vest. Și 160 de mii din Vest în țările vecine”, a spus el.

Kamyshin a adăugat, de asemenea, că există, de asemenea, o mulțime de pasageri care se deplasează în direcția de la vest la est, dar compania nu ia în considerare cifra exactă, deoarece în această direcție atenția se concentrează mai mult pe transportul ajutorului umanitar.

“Avem volume în creștere în vagoanele de ajutor umanitar în fiecare zi. Continuăm să transportăm bunuri umanitare de la vest la est în trenurile de călători și dezvoltăm direcția containerelor. Aceasta este ceea ce va merge din străinătate în Ucraina”, a spus Kamyshin.

El a menționat, de asemenea, că nu există suficiente mașini de pasageri în UZ, oamenii călătoresc în cartiere apropiate, dar în siguranță.

“Gările și trenurile sunt cele mai sigure locuri din țara noastră”, a rezumat el.

Amintiți-vă că dimineața devreme, pe 24 februarie, trupele ruse au intrat în Ucraina. Inamicul a început să bombardeze instalațiile militare și apoi a atacat așezările pașnice, în special Kiev, Kharkiv, Chernihiv și Mariupol.

oamenii au început să părăsească așezările care au fost atacate de inamic. UZ a organizat trenuri de evacuare care au dus civilii în locuri sigure, inclusiv Lviv și Uzhgorod. Ukrzaliznytsia a numit, de asemenea, un tren de evacuare în Polonia. Călătoria pe trenurile de evacuare este gratuită.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.