inamicul încearcă fără succes să restabilească căile logistice ale unităților sale/foto REUTERS

Trupele rusești au efectuat bombardamente asupra așezărilor de frontieră din Kopany, Bukhlichi și Verkhny Terebezhey pe teritoriul Belarusului.

Acest lucru este raportat de către Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Ca urmare a atacurilor cu bombă de pe teritoriul Belarus, nimeni nu a fost rănit. 

Aceștia raportează că provocarea insidioasă a fost comisă pentru a implica Forțele Armate ale Republicii Belarus într-o operațiune militară împotriva Ucrainei din partea Rusiei.

Nu au existat acțiuni ofensive din partea ocupanților în direcția Polessky. Inamicul continuă să dețină linia în zona așezărilor Polesskoye, Kukhari, Borodyanka, Andreevka, Motyzhin, Gorenichi, Bucha, Demidov. El a efectuat măsuri de restabilire a capacității de luptă și a efectuat regruparea trupelor. 

În direcția Seversky, inamicul încearcă să efectueze o operațiune ofensivă în bandă în direcțiile localităților Zazimya și Vishenki. Are succes parțial în unele domenii. Pentru a bloca Chernihiv din direcția sud-vestică, el încearcă să ocupe localitățile Mikhailo-Kotsyubinskoye și Shestovitsa.

În direcția Slobozhansky, inamicul și-a concentrat forțele în zonele localităților Severodonetsk, Svatovo, Kupyansk, Bolshaya Pisarevka, Moskovsky Bobryak, Lebedin, dar nu desfășoară acțiuni ofensive active. Transferă rezervele în sume. 

În direcțiile Donetsk și Tavrichesky, inamicul și-a concentrat eforturile principale asupra capturării orașelor ucrainene Mariupol și Severodonetsk.

În direcția Bugului sudic, inamicul deține linia capturată anterior. 

Unitățile inamice Separate au câștigat un punct de sprijin în zonele localității Stepnoye, Shcherbaki și continuă să îndeplinească sarcini în zona localității Gulyai Pole.

Bombardierele strategice ale Tu-95MS ale PKK ale Federației Ruse au folosit rachete de croazieră lansate cu aer la obiecte de pe teritoriul Ucrainei, în orașele Lutsk, Dnipro, Ivano-Frankivsk. Cel puțin șase avioane Tu-95MS au fost implicate în greva rachetelor, care a lansat cel puțin 10 rachete de croazieră. 

inamicul încearcă fără succes să restabilească căile de sprijin logistic pentru unitățile sale.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *