toate acțiunile ofensive ale ocupanților nu au avut succes/foto de REUTERS

În timpul zilei, ocupanții ruși au efectuat patru lovituri de rachete (14 rachete) și au efectuat mai mult de 40 de raiduri aeriene.

Acest lucru este menționat într-un mesaj pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării al Ucrainei.

“Forțele de ocupație Ruse desfășoară o operațiune ofensivă strategică împotriva Ucrainei. Principalele sarcini de a învinge grupurile forțelor armate, de a înconjura Kievul, de a ajunge la granițele administrative ale regiunilor Donețk și Luhansk și de a stabili controlul asupra părții stângi a Ucrainei nu au fost îndeplinite”, a menționat MOU.

În același timp, ocupanții au reușit parțial în zona operațională Donetsk – a privat temporar Ucraina de accesul la Marea Azov. La abordările către Mykolaiv, inamicul a fost oprit de acțiunile comune ale unităților forțelor de apărare.

“Inamicul încearcă să compenseze eșecurile în avansul trupelor în timpul operațiunii terestre prin lansarea de atacuri cu rachete și bombe folosind atât arme de precizie, cât și bombardamente cu muniție. Invadatorii distrug infrastructura orașelor, distrug zonele dens populate pentru a intimida populația civilă din Ucraina și pentru a convinge conducerea militaro-politică a statului nostru să negocieze condițiile inamicului”, a menționat Ministerul.

Deci, numai în ziua curentă, inamicul a lansat 4 lovituri de rachete (14 rachete) și a efectuat mai mult de 40 de raiduri aeriene.

În direcția Volyn, situația nu sa schimbat semnificativ.

În direcția Polessky, inamicul încearcă să țină liniile capturate anterior pe râul Irpen. Ocupanții nu efectuează acțiuni ofensive active.

“Inamicul este forțat să meargă în defensivă la linii și poziții nefavorabile, încercând să regrupeze rămășițele forțelor, precum și să stabilească sprijin logistic. Nu abandonează încercările de a relua avansul spre Kiev. Efectuează recunoaștere aeriană folosind UAV-uri”, a spus ministerul.

În direcția Siversky, nu au existat schimbări în compoziția trupelor inamice și în natura acțiunilor sale. Ocupanții continuă să blocheze parțial orașul Chernihiv, bombardând cartierele civile ale orașului cu artilerie. Dronele sunt utilizate în mod activ pentru a efectua recunoașterea și a regla focul.

În direcția Slobozhansky, natura acțiunilor inamicului nu a suferit modificări semnificative. Încercările de a bloca orașele Sumy și Kharkiv continuă, precum și încercările de a relua ofensiva în direcția Pokrovsk. Invadatorii au întărit gruparea prin introducerea a două unități din armata a 6-a combinată de arme și Armata 1 tanc a Districtului militar occidental de pe teritoriul Rusiei.

În direcția Luhansk, invadatorii încearcă să stabilească controlul asupra așezărilor Rubezhnoye și Popasnaya, precum și blocarea Severodonetsk.

În zona Rubezhnoye, inamicul a câștigat un punct de sprijin la periferia vestică și nord-vestică a orașului, făcând încercări nereușite de a ajunge în partea de sud a orașului. Luptele continuă pentru orașul Popasnaya.

În direcția Donetsk, trupele de ocupație se luptă în zonele așezărilor Verkhnetoretskoye, Krymskoye, Avdiivka, Taramchuk. Blocada și încercările de a asalta orașul erou Mariupol continuă.

În direcția Yuzhnobug, gruparea trupelor de ocupație rusești efectuează măsuri pentru echipamentul de inginerie al pozițiilor, înființând un sistem de sprijin logistic. Inamicul nu abandonează încercările de relocare a unităților individuale în direcțiile Mykolaiv și Krivoy Rog.

“Forțele Armate ale Ucrainei descurajează inamicul și efectuează acțiuni contraofensive în anumite zone operaționale. Se efectuează lovituri de artilerie și rachete asupra grupurilor de trupe și coloane de echipamente”, a menționat Ministerul Apărării.

după cum a raportat UNIAN, pierderile inamice de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina s-au ridicat la aproximativ 14,2 mii de personal.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.