partea ucraineană comunică cu rusul de dragul patriei, împărtășită de Vladimir Zelensky/foto REUTERS

Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky a declarat că delegația ucraineană vorbește cu rușii de dragul păcii, de dragul Ucrainei.

El a afirmat acest lucru într-un mesaj video.

Președintele a reamintit că în timpul zilei a purtat discuții cu partenerii și prietenii Ucrainei, iar dimineața, pe 17 martie, se va adresa Parlamentului German.

Zelensky a subliniat că va continua să lupte pentru un sprijin și mai mare pentru Ucraina, pentru o presiune și mai mare asupra Rusiei.

“De dragul păcii pentru noi, delegația Ucrainei vorbește cu delegația Rusiei. Și vreau ca toți cetățenii noștri, cetățeni ai Ucrainei, să mă audă acum: negocierile continuă, negocierile de dragul Ucrainei”, a subliniat el.

Anterior, Volodymyr Zelensky a spus că prioritățile sale în negocieri au fost absolut clare – sfârșitul războiului, garanții de securitate, suveranitate, restabilirea integrității teritoriale, garanții reale pentru Ucraina și protecția reală a Ucrainei.

Amintiți-vă că trupele rusești au intrat în Ucraina dimineața devreme pe 24 februarie. La începutul războiului, inamicul a bombardat instalațiile militare și apoi a atacat așezările pașnice, în special Kiev, Kharkiv, Kherson, Chernihiv și Mariupol.

Numai în Mariupol, potrivit datelor oficiale, începând cu 14 martie, numărul victimelor depășea 2.300 de persoane.

Au avut loc mai multe runde de negocieri între Ucraina și Federația rusă, dar nu s-a ajuns încă la un acord de încetare a focului.ziarul britanic Financial Times a raportat ” progrese semnificative “în negocierile privind 15 puncte ale” planului de pace “cu retragerea trupelor și încetarea focului în cazul în care partea ucraineană declară” neutralitate ” și este de acord cu unele restricții în armata sa.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.