Rusia poate fi recunoscută ca țară teroristă/REUTERS photoRusia ar putea fi recunoscută ca țară teroristă/foto REUTERS

Recunoașterea Rusiei ca țară teroristă sau sponsor al terorismului va permite Ucrainei să acopere baze militare pe teritoriul Federației Ruse, dar este puțin probabil ca Statele Unite să ia o astfel de decizie.

această opinie a fost exprimată de expertul militar Oleg Jdanov.

“Încă nu au depus această rezoluție la Sala Congresului, undeva s-a blocat în înregistrare. Pe de altă parte, adevărul este că nu am recunoscut Rusia ca sponsor al terorismului. Din anumite motive, vrem să greblăm căldura cu mâinile altcuiva, astfel încât Europa să impună sancțiuni împotriva Rusiei, dar nu ne grăbim să le introducem. Din anumite motive, băncile rusești nu au părăsit încă piața noastră și multe alte companii afiliate Federației Ruse fac comerț și cu noi”, a spus el.

Jdanov a subliniat că Parlamentul ucrainean ar trebui să recunoască el însuși Federația rusă ca țară teroristă sau sponsor al terorismului și apoi să solicite acest lucru din partea țărilor partenere.

“Trebuie să o facem noi înșine mai întâi”, a adăugat el.

Trebuie remarcat faptul că Statele Unite au adăugat recent Rusia pe lista țărilor care urmăresc o “politică sau practică” a traficului de persoane, a muncii forțate sau a celor ale căror forțe de securitate sau grupuri armate susținute de guvern folosesc copiii ca soldați.de asemenea, s-a raportat că președintele francez Emmanuel Macron a refuzat să numească Rusia un sponsor de Stat al terorismului. Anterior, liderul ucrainean Vladimir Zelensky a cerut acest lucru.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.