victimele pot primi asistență cuprinzătoare din partea statului/foto ua.depositphotos.com victimele pot primi asistență cuprinzătoare din partea statului/foto ua.depositphotos.com

Poliția Națională a Ucrainei investighează 21 de proceduri penale de violență sexuală de către Rashiști. Cele mai multe violuri au fost înregistrate în regiunea Kiev, regiunea Sumy și regiunea Chernihiv.

Ministrul adjunct al Afacerilor Interne, Ekaterina Pavlichenko, a povestit despre acest lucru în emisiunea teletonului național. Potrivit acesteia, în total, peste 50 de declarații despre violența sexuală au fost scrise poliției, dar această cifră este cu siguranță incompletă.

“Acest subiect este foarte latent, deoarece persoanele care au suferit violență sexuală sub ocupație de obicei nu vor să vorbească despre asta, nu ar trebui să-i forțăm să facă acest lucru în niciun caz”, a subliniat Pavlichenko.

Ea a adăugat că toate agențiile de aplicare a legii din Ucraina lucrează împreună pentru a investiga crimele ocupanților. Victimele pot primi asistență cuprinzătoare din partea statului.

reamintim că Biroul de ajutor umanitar al USAID (BHA) a alocat 12 milioane 442 mii 720 de dolari pentru a ajuta femeile și fetele afectate de violență în Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.