regula a doi pereți în casă/foto UNIAN (Andrey Marienko)

Din 24 februarie, Ucraina este în război cu Rusia. Armata rusă trage adesea la clădiri rezidențiale, aruncă bombe și rachete asupra lor. Ucrainenii se ascund de bombardamente în adăposturi și subsoluri, dar nu toate adăposturile sunt sigure. În acest caz, casa ta va fi o mântuire mai fiabilă.

care adăposturi nu sunt considerate sigure

Multe adăposturi oficiale nu sunt adaptate la amenințarea reală. Acest lucru este valabil mai ales pentru subsolurile clădirilor rezidențiale. Unele adăposturi nu numai că nu te vor salva în timpul războiului, dar pot deveni chiar mormântul tău. Un adăpost sigur trebuie să îndeplinească mai multe cerințe.

Adăposturile care nu îndeplinesc astfel de cerințe sunt foarte periculoase. În ele poți muri sub dărâmături. Dacă un adăpost bine echipat este departe, vă puteți ascunde în casă într-un moment critic. 

regula a doi pereți într-o casă

Regula cu două pereți descrie o cameră sigură într-o casă unde vă puteți ascunde de focuri de armă și explozii. Ar trebui să existe cel puțin doi pereți între o persoană și stradă, și chiar mai mult este mai bine. Primul perete preia forța exploziei-o fereastră sau întregul perete se poate prăbuși. Al doilea perete preia fragmentele. 

Astfel, cel mai sigur loc din casă este o cameră în spatele a doi pereți de pe stradă fără ferestre. Poate fi un coridor, un hol de intrare sau o baie, dacă se află în interiorul apartamentului. Și cele mai periculoase camere sunt cele laterale. De asemenea, este nesigur la etajele superioare.

dacă este sigur în casa scărilor depinde de tipul de casă. Casele monolitice au pereți puternici și o mulțime de accesorii, vă puteți ascunde în ele în casa scării sau la intrare. Dar casele de panouri nu sunt atât de stabile.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.