Republica Cehă nu mai poate face față fluxului de refugiați ucraineni/foto REUTERS

Republica Cehă nu mai poate face față fluxului de refugiați ucraineni care caută mântuirea de invazia Ucrainei de către Rusia fascistă.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost anunțat de Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în Republica Cehă Yevhen Perebiynis în aerul teletonului Informațional.

“Republica Cehă nu mai face față acestui flux. Praga este deja aglomerată, este deja imposibil să găsești un loc unde să stai aici. Nu mai este posibilă găsirea unei școli pentru copiii ucraineni aici. Și noi, ca Ambasadă și guvern ceh, îndemnăm cetățenii ucraineni să nu se concentreze la Praga”, a spus ambasadorul.

El și-a îndemnat compatrioții să nu se oprească în capitala cehă, ci să meargă mai departe în regiunile țării.

“Vă îndemnăm să mergeți în regiuni în care acestea nu sunt mai puțin primite cordial, dar au mai rămas puține locuri”, a spus diplomatul.

Potrivit acestuia, guvernul ceh a făcut apel la partenerii europeni să se alăture mai activ în găzduirea refugiaților ucraineni, deoarece Republica Cehă consideră că fluxul cu care a reușit să facă față a fost aproape realizat.

după cum a raportat UNIAN, potrivit Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, numărul refugiaților din Ucraina în străinătate a trecut deja marca de trei milioane.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.