în Ucraina, sute de angajați ai Ministerului Apărării au fost suspectați că au legături cu Rusia, au împărtășit Yuriy Luțenko/foto REUTERSÎn Ucraina, sute de angajați ai Ministerului Apărării au fost suspectate de a avea legături cu Rusia , Iuri Luțenko partajate/REUTERS foto

Confiscarea centralei nucleare de la Cernobîl din Ucraina de către ocupanții ruși a fost doar un pas către obiectivul principal – preluarea controlului asupra guvernului de la Kiev.

Kremlinul se aștepta ca agenții secreți aflați în poziții de putere să joace un rol decisiv în Ucraina după confiscarea teritoriilor, scrie Reuters, citând patru surse care sunt familiarizate cu planul inamicului.

Agenția a vorbit cu Yuriy Luțenko, care a fost Procurorul General al Ucrainei din 2016 până în 2019, și a spus că, la momentul demisiei sale, sute de angajați ai Ministerului Apărării erau sub supraveghere aprobată de Parchetul General, deoarece erau suspectați că au legături cu Federația Rusă.

În opinia sa, au existat același număr de spioni suspectați în alte ministere ucrainene.

Amintiți-vă că trupele rusești au invadat Ucraina dimineața devreme, pe 24 februarie, iar în aceeași zi au confiscat teritoriul centralei nucleare de la Cernobîl. Mai târziu, adversarii au încercat să captureze Kievul, dar capitala a supraviețuit. Dușmanii au reușit să preia controlul asupra mai multor așezări din regiunea Kiev și regiunea Chernihiv.

la 31 martie, a devenit cunoscut faptul că dușmanii au părăsit teritoriul centralei nucleare.atât Regiunea Kiev, cât și regiunea Chernihiv au fost eliminate de invadatori. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *