rezervor T-62rezervor T-62

Armata rusă se întoarce activ la tancurile T-62, adoptate acum mai bine de 60 de ani sub Hrușciov. În același timp, vorbim despre un fenomen de masă atunci când mașinile merg în eșaloane, deoarece este banal să le înlocuim cu nimic pe cele pierdute în bătăliile cu Forțele Armate ale Ucrainei.

rezervor T-62 – Hrușciov

Rezervorul T-62 este unul dintre cele mai caracteristice vehicule Sovietice, demonstrând toată “gândirea strategică” a conducerii de atunci. În 1958, lui Hrușciov i s-a arătat un pistol antitanc T-12 de 100 mm, viitorul “Rapier”, care avea o viteză de zbor destul de mare a proiectilului și o penetrare a armurii. Privind la ea, Secretarul General a aruncat fraza:”Să facem 200 de tancuri cu o astfel de armă.”

Acest lucru a fost suficient pentru a începe dezvoltarea unui nou rezervor bazat pe T-55 postbelic. În care T-12 nu se potrivea, deoarece era imposibil să se încarce cochilii unitare cu o lungime de 1,2 metri în rezervor din cauza dimensiunilor lor. Drept urmare, au dezvoltat un nou tun de 115 mm cu un proiectil … 1,1 metri. 10 cm mai scurt.

rezervor T-62rezervor T-62

Iar lucrarea care a intrat sub titlul “distrugător de tancuri bazat pe T-55” a dus la o schimbare a corpului, inclusiv dimensiunea curelei de umăr, a turelei, a obiectivelor etc. ale seriei T-55. Adică, a fost creat un nou rezervor. Care a fost adoptată la 12 August 1961 (și nu 1962).

Apropo, în același an sa decis dezvoltarea unui pistol de 125 mm, deoarece sa constatat că 115 mm nu ar combate în mod eficient noile tancuri occidentale-americanul M60 și șeful Britanic.

Dar neputința completă a tunului T-62 într-o adevărată luptă împotriva unui inamic probabil nu a afectat soarta mașinii, care a început să fie nituită într-un ritm Stahanov: din 1962 până în 1973, au fost produse 19019 unități.

caracteristici ale T-62M

Trebuie remarcat faptul că, spre deosebire de modelele sovietice mai moderne, cum ar fi T-64, T-72 și T-80, T-62 nu are un mecanism de încărcare. Prin urmare, echipajul este format din patru persoane, dintre care unul trebuie să hrănească scoicile cu mâinile.

Capacitățile de luptă ale mașinii au încercat să influențeze upgrade-urile în anii 1980. Dar nu a funcționat pentru a înlocui arma, precum și pentru a schimba ceva radical.

Modernizarea modelului T-62m a inclus instalarea unei rezervări suplimentare a turelei, ceea ce a dus la apariția “sprâncenelor” caracteristice, instalarea unui nou motor pentru 620 sau 690 CP în loc de 580 CP, precum și un telemetru cu laser. A fost introdus și sistemul de rachete ghidate 9k116-2 Sheksna.

Dar doar 785 de unități au fost “conduse” printr-un astfel de program. Mai mult, nu toate tancurile au primit toate echipamentele conform planului, deoarece a existat o lipsă de motoare, componente ale sistemului de control al incendiilor, calculatoare balistice etc. și mii de T-62 au rămas în general la nivelul tehnologic al anilor 50. Și ceea ce este cel mai interesant, au luptat în Afganistan, în două războaie în Cecenia și Georgia.

rezervor T-62

Începând cu 2012, peste 900 de unități T-62 au fost depozitate în Federația rusă și toate au fost predate bazelor de depozitare, unde ar trebui eliminate până în 2013. Dar mai târziu decizia a fost încetinită. Undeva la nivelul anului 2015, Federația Rusă a început să scoată tancurile din bazele de depozitare și să le transfere în Siria pentru armata Assad.

În ceea ce privește calitățile de luptă ale T-62, nu există nicio modalitate de a le evalua în mod adecvat acum. În primul rând, starea tehnică a mașinilor care au fost depozitate timp de zece ani este necunoscută, iar cele mai bune dintre ele au plecat în Siria.

În al doilea rând, capacitatea de luptă a T-62 în sine în războiul modern pare mai mult decât îndoielnică. Dar nu din cauza nivelului de rezervare sau a calibrului pistolului, ci din cauza lipsei unui dispozitiv adecvat de vedere și viziune de noapte, precum și a sistemelor de comunicații. Adică este o mașină absolut oarbă, surdă și mută pe câmpul de luptă.

Și abia după aceea putem vorbi despre incapacitatea cojilor subcalibre T-62 care străpung armurile obișnuite de a pătrunde în tancurile moderne și chiar armura frontală pentru a rezista la o lovitură de la un lansator de grenade ușoare, ca să nu mai vorbim de ATGM.

În orice caz, ordinul de a folosi tancuri vechi de 60 de ani arată ca agonia armatei ruse. Dar, pe de altă parte, se încadrează complet în intenția de a arunca în luptă “lucrătorii contractuali” de 60 de ani.

caracteristicile T-62M

ajuta proiectulsusține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.