Alexey Reznikov/foto UNIAN

Ministrul Apărării al Ucrainei, Oleksiy Reznikov, îndeamnă ucrainenii să nu cadă din procesele economice, deoarece un spate puternic este cheia unei apărări solide.

Ministrul Apărării a anunțat acest lucru pe rețeaua socială Facebook.

“Războiul afectează în mod semnificativ starea țării. Anul acesta vom produce semnificativ mai puțin și vom recolta mai puțin. Pentru că este necesar nu numai să ne eliberăm câmpurile de inamic, este necesar să le extragem. Acesta este momentul”, a spus ministrul.

“Vom învinge Rusia numai dacă economia funcționează și creează oportunități adecvate pentru apărare. Partenerii noștri, organizațiile financiare internaționale au anunțat cantități semnificative de sprijin pentru Ucraina. După victorie, vom restabili rapid totul distrus”, a spus Reznikov.

Cu toate acestea, ministrul a menționat că, înainte de victorie, este necesar să se lanseze activitatea a tot ceea ce este posibil.

“Site-uri suplimentare de producție vor fi desfășurate în centrul și vestul Ucrainei, care va lucra pentru sectorul de apărare. De asemenea, o parte din capacități vor fi transferate întreprinderilor civile situate în zona de risc. Fac apel la cei care au fost forțați să plece în alte regiuni – nu încercați să-l așteptați. Nu vă bazați doar pe economiile dvs. Căutați un loc de muncă”, a spus Reznikov.

“Autoritățile statului vor face tot posibilul pentru a ajuta regiunile să se adapteze la noile realități. Vor exista programe de sprijin direct pentru oameni. Dar un spate puternic este cheia unei apărări solide. Tot ceea ce poate funcționa și dezvolta ar trebui să o facă”, a subliniat el.

Ministrul Apărării a cerut, de asemenea, ucrainenilor să primească salarii, să plătească pentru utilități și, dacă este posibil, să încerce să nu cadă din procesele economice.

“Înțelegem că este foarte dificil pentru mulți acum. Prin urmare, vă cerem să faceți ceea ce este în puterea voastră. Acum se pune un accent deosebit pe logistică. Mișcarea nu numai a încărcăturii militare, ci și a ajutorului umanitar și a bunurilor obișnuite. Țara nu trebuie să se oprească acolo unde există o oportunitate”, a subliniat el.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *