“Nu vom permite ca armata noastră, apărătorii noștri să fie defăimați”, a spus Reznikov/foto UNIAN

Ministrul Apărării Alexei Reznikov, comentând Declarația Organizației Internaționale pentru drepturile omului Amnesty International, a menționat că Ucraina nu va permite defăimarea armatei și apărătorilor săi.

El și-a exprimat opinia în acest sens pe Facebook.

“Singurul motiv pentru care sute de mii de cetățeni ai noștri sunt încă în viață, deși ar fi putut muri deja, și de ce milioane au o casă, deși ar fi putut să o piardă, sunt acțiunile eroice altruiste ale forțelor de apărare ucrainene”, a subliniat el.

Potrivit ministrului, acest lucru este dovedit de faptele tratamentului “pur brutal” al ocupanților ruși.

“Rușii au folosit deja toate tipurile de arme împotriva populației civile, cu excepția armelor nucleare, rușii comit ucideri în masă ale prizonierilor de război, rușii violează masiv femei și copii, mutilează, jefuiesc, distrug toate lucrurile vii, rușii comit crima de genocid împotriva poporului ucrainean”, a spus Reznikov.

În opinia sa, orice încercare de a pune la îndoială dreptul ucrainenilor de a rezista crimelor Rusiei și genocidului, de a – și proteja casele și viețile – “aceasta este o perversiune, indiferent de structurile juridice pe care le deghizează.”

Șeful Ministerului Apărării a adăugat, de asemenea, că orice încercare, chiar și în trecere, de a egaliza agresiunea rusă neprovocată și autoapărarea ucraineană, “așa cum se face în Materialul Amnesty International, este o dovadă a pierderii adecvării și a unei modalități de a distruge Autoritatea.”

“Ucraina este un stat de drept. Analizăm și evaluăm în mod cuprinzător, inclusiv legal, evenimentele din război, conform obligațiilor noastre. Dar nu vom permite ca armata noastră, apărătorii noștri, să fie defăimați. Asta spun eu ca avocat”, a adăugat el.

După cum a raportat UNIAN, Organizația Internațională pentru drepturile omului Amnesty International a publicat o declarație în care a raportat că Ucraina ar fi plasat baze militare în spitale și școli, punând astfel în pericol viața oamenilor. Organizația a declarat că ” acest lucru încalcă legile războiului, dar în niciun caz nu justifică atacurile neselective ale Rusiei.”

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Dmitry Kuleba a cerut Organizației Internaționale pentru drepturile omului Amnesty International să nu creeze o realitate falsă, ci să spună adevărul despre crimele armatei de ocupație a Federației Ruse din Ucraina.

Mikhail Podolyak, consilier al șefului Biroului prezidențial, a declarat că orice declarații despre încălcările armatei ucrainene sunt în natura unei operațiuni de informare pentru a discredita Forțele Armate ale Ucrainei și a submina furnizarea de arme de la partenerii occidentali.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.