Reznikov a spus că armele autopropulsate poloneze sunt deja pregătite pentru luptă  screenshotReznikov a spus că armele autopropulsate poloneze sunt deja gata de luptă screenshot

Obuzierele autopropulsate poloneze” Crab ” calibru de 155 mm sunt gata de utilizare de către Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) în față, precum și o serie de alte arme primite de la parteneri.

Acest lucru a fost anunțat de către Ministrul Apărării al Ucrainei Alexey Reznikov.

“Mă bucur să vă informez că armele autopropulsate poloneze “Crab” sunt gata să îndeplinească sarcini de luptă pe front. După tunurile M777 și FH70, tunurile autopropulsate Caesar și M109A3 sunt al 5–lea tip de artilerie de 155 mm pe care am reușit să-l atragem”, a spus ministrul.Reznikov a precizat că Ministerul Apărării a furnizat deja provizii forțelor armate de peste 150 de platforme de artilerie de calibru 155 mm. 

Citește și:  afacerea germană nu-i pasă ce se întâmplă cu Ucraina-Duda Afacerile germane nu-i pasă ce se întâmplă cu Ucraina-Duda  în SUA au anunțat încercări de a folosi războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei pentru amenințări în țară Statele Unite au anunțat încercările de a folosi războiul Rusiei împotriva Ucrainei pentru amenințări în țară

Potrivit ministrului, stocurile de scoici de acest calibru sunt deja cu 10% mai mari decât stocurile de scoici de tip sovietic de calibru mare, care au fost la 24 februarie 2022. În același timp, eficacitatea acestor cochilii este mai mare decât probele Sovietice, deci un consum mai mic. 

În același timp, APU a fost furnizat cu mai mult de cincizeci de arme de alte calibre semnificative, precum și cochilii pentru acestea, care reprezintă mai mult de 75% din volumul care a fost la începutul invaziei rusești pe scară largă.

“Zeci de unități MLRS în stil sovietic și zeci de mii de obuze, sute de mortiere și sute de mii de împușcături au întărit apărarea noastră în această perioadă”, a spus ministrul.

După cum a raportat UNIAN, președintele polonez Andrzej Duda a spus că de la începutul invaziei pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina, partea poloneză a oferit Forțelor Armate peste 240 de tancuri și aproape 100 de vehicule blindate. Potrivit lui Duda, în general, Polonia a trimis arme în valoare de 2 miliarde de dolari

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.