cecenii sunt trimiși la război în Ucraina/foto Unian, Alexander Tit

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina notează că prizonierii, inclusiv rudele opoziționiștilor, sunt trimiși în război cu Ucraina în Cecenia.

Acest lucru este menționat într-un mesaj în canalul Telegram al GUR MOU.

“Filiala cecenă a FSB colectează informații despre prizonierii închisorilor locale pentru expedierea lor ulterioară în zona de război”, se spune în notă.

Se remarcă faptul că corespondența funcționarilor Serviciului Federal de securitate conține o cerință de a furniza date personale ale condamnaților, inclusiv: Nume, Prenume și patronimic, adrese de domiciliu, numere de telefon, adrese de e-mail, adrese IP ale dispozitivelor care sunt utilizate pentru a vă conecta la “rețeaua socială și de telecomunicații “Internet”.

“Colectați și furnizați imediat informații cu privire la cetățenii Republicii Cecene a Federației Ruse pentru implicarea lor ulterioară într-o operațiune specială pe teritoriul Ucrainei: condamnat condiționat; condamnat la închisoare pentru infracțiuni de severitate minoră și moderată; condamnat la închisoare pentru infracțiuni grave; condamnat pentru infracțiuni deosebit de grave”, serviciul de informații publică textul corespondenței.

Potrivit activiștilor opoziției Cecene, astfel de acțiuni au două obiective. În primul rând, pentru a reface “resursa umană” a unităților care au suferit pierderi semnificative în luptele cu apărătorii ucraineni. În al doilea rând, pentru a suprima orice stare de protest în Cecenia însăși, pentru că acum practica condamnării rudelor opoziționiștilor este larg răspândită acolo.

“Acum se confruntă cu plecarea forțată în cele mai fierbinți puncte ale frontului. În special, fratele binecunoscutului opoziționist cecen Hassan Khalitov a fost deja dus la una dintre unitățile de pe prima linie. Alte rude ale lui Khalitov au fost răpite și locul lor este necunoscut”, a declarat serviciul de informații.Anterior, Secretarul NSDC Alexei Danilov a spus că Kadyrov i-a promis personal lui Putin uciderea lui Zelensky. Planurile teroriștilor ruși au fost zădărnicite de serviciile de informații ucrainene.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.