Rudele marinarilor din “Moscova” sunt forțate să tacă despre morți/fotografie a Ministerului Apărării al Federației Ruse

În Federația Rusă, ei încearcă să excludă scurgerea de informații despre ocupanții morți și dispăruți-recruți pe crucișătorul “Moscova”, intimidând rudele lor.

Acest lucru este raportat de către Direcția Principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei. 

Așadar, pentru a îmbunătăți starea psihologică dificilă a membrilor familiei echipajului fostului flagship al Flotei Mării Negre, care s-a scufundat pe 14 aprilie anul acesta, un grup special de psihologi, medici și avocați lucrează cu rudele marinarilor. 

“Potrivit informațiilor militare ale Ucrainei, Scopul principal al grupului este de a exclude scurgerea de informații despre ocupanții militari morți și dispăruți. Rudele încearcă să convingă să nu vorbească cu nimeni despre fiii și soții lor care au servit pe crucișător. În caz de refuz, acestea încep să fie amenințate cu neplata despăgubirilor și urmărirea penală”, a raportat GUR MO.

Citește și:  a fost publicată o nouă intrare de la crucișătorul Moscova lângă șarpe: au oferit APU să se predea A fost publicată o nouă înregistrare de la crucișătorul” Moscova ” lângă șarpe: au oferit APU să se predea Distrugerea crucișătorului Moscova: Federația Rusă vrea să recunoască victimele militare moarte ale dezastrului Distrugerea crucișătorului “Moscova”: Federația Rusă dorește să recunoască victimele militare moarte ale “catastrofei” marinarii au fost abandonați: tatăl marinarului care a murit pe crucișătorul Moscova a acuzat autoritățile ruse de crimă “Marinarii au fost abandonați”: tatăl marinarului care a murit pe crucișătorul “Moscova” a acuzat autoritățile ruse de crimă

În special, la Sevastopol, în timpul întâlnirii comandantului Flotei Mării Negre cu rudele marinarilor decedați, Casa Ofițerilor flotei a fost păzită de poliția militară, iar comandantul însuși a fost însoțit de un grup de forțe speciale. 

“Unele dintre rude, în semn de protest, nu au venit la întâlnirea cu comanda flotei”, notează cercetașii. 

distrugerea crucișătorului “Moscova” și reacția Federației Ruse

După cum a raportat UNIAN mai devreme, crucișătorul Moskva s-a scufundat în aprilie după ce a fost lovit de rachetele Neptun. Conducerea militară rusă ascunde adevărul despre cauzele și numărul deceselor. 

Potrivit versiunii lor, un incendiu a izbucnit pe crucișător, ceea ce a făcut ca muniția să detoneze și crucișătorul să se scufunde. Pentru prima dată, morții au fost menționați pe 22 aprilie, raportând o victimă și 27 dispăruți. În același timp, s-a susținut că 396 de marinari au fost salvați, iar ofițerii vor continua să servească în Flota Mării Negre.

Ulterior, a apărut un videoclip cu marinari presupuși salvați, dar nu toți părinții marinarilor ruși decedați au crezut în versiunea oficială.

Conform diferitelor estimări, numărul echipajului “Moscovei” a variat de la 416 la 680 de persoane, inclusiv, după cum sa dovedit mai târziu, marinarii recrutați. Marea majoritate a marinarilor au murit probabil, dar autoritățile ruse le consideră oficial “dispărute” și solicită părinților să semneze documente care să ateste că nava s-a scufundat ca urmare a unei “catastrofe” și nu ca urmare a operațiunilor militare.

Ulterior, a devenit cunoscut faptul că partea în care au servit marinarii crucișătorului scufundat “Moscova” a fost adăugată pe lista participanților la “operațiunea militară specială” pentru a “asigura posibilitatea drepturilor și garanțiilor sociale, precum și pentru a primi plăți de către echipajul navei și membrii familiei acestora.” 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.