Compania Maxar Technologies a luat o imagine prin satelit a teritoriului “Azovstal” din Mariupol. Imaginea recentă arată clar distrugerea totală cauzată de bombardarea ocupanților ruși.

o imagine exclusivă din satelit a fost obținută de CNN.

Fotografia confirmă faptul că majoritatea clădirilor de pe teritoriul Azovstal sunt complet distruse. În alte structuri, găurile din acoperișuri sunt clar vizibile — acesta este rezultatul unei bombardamente masive.

Jurnaliștii CNN au primit, de asemenea, un comentariu de la comandantul adjunct al regimentului Azov, Svyatoslav Palamar, despre situația de la uzina Mariupol: “există subsoluri și buncăre acolo la care nu putem ajunge pentru că sunt sub dărâmături. Nu știm dacă oamenii sunt în viață acolo sau nu. Există copii cu vârsta cuprinsă între patru luni și 16 ani. Dar există oameni prinși în locuri la care nu se poate ajunge.”

războiul din Ucraina: situația de la uzina Azovstal

Teritoriul complexului este supus bombardamentelor aproape continue de către ocupanții ruși. Potrivit primarului din Mariupol Vadim Boychenko, pentru ucraineni pașnice și militare în subsolurile Azovstal, proiectul de lege nu merge pentru zile, dar pentru ore.

Acum două zile, un spital de campanie a fost bombardat pe teritoriul uzinei. Drept urmare, unii dintre soldații ucraineni răniți au fost uciși, iar alții au primit noi daune.

Potrivit lui Palamar, apărătorii orașului continuă să dețină apărarea, iar tactica rușilor este similară cu un asediu medieval. Rashiștii au folosit regimul tăcerii de ieri pentru a lua cu asalt pozițiile de la Azovstal. Atacul nu a avut succes.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.