REUTERS foto

Ministerul rus al Apărării anunță noi greve asupra instalațiilor de infrastructură din Ucraina.

Acest lucru a fost anunțat de un reprezentant al Ministerului Apărării al Federației Ruse în timpul unui briefing de seară.

Invadatorii ruși au acuzat Ucraina că se presupune că Forțele Armate ale Ucrainei au folosit muniții cu dispersie asupra populației civile din Donetsk, în timp ce în Ucraina au respins deja falsul Kremlinului, confirmând că racheta era rusă.

“Ca răspuns la aceste acțiuni, Forțele Armate ale Federației Ruse vor lua măsuri imediate pentru a dezactiva întreprinderile complexului militar-industrial din Ucraina angajate în producția, repararea și restaurarea armelor pe care” naționaliștii “le folosesc pentru a comite” crime de război”, a declarat Ministerul Apărării al Federației Ruse.

Rușii au cerut lucrătorilor acestor plante, precum și locuitorilor din casele din apropiere, să “părăsească zonele potențial periculoase.”

Teroriștii au declarat că sunt conștienți de prezența “mercenarilor străini” în Ucraina, ei “vor fi vizați”, similar cu atacul de pe terenul de antrenament Yavorovsky din regiunea Lviv.  

“Nu va exista milă pentru mercenari, indiferent unde se află în Ucraina”, a amenințat Ministerul rus al Apărării.

La 11 martie, ONU a anunțat că a primit date fiabile privind utilizarea bombelor cu dispersie de către teroriștii ruși împotriva țintelor civile din Ucraina, ceea ce reprezintă o încălcare directă a dreptului internațional.

De la începutul războiului deschis, Rusia a bombardat orașele ucrainene, a distrus infrastructura civilă, a împușcat populația locală, a bombardat spitale și clădiri rezidențiale, a perturbat coridoarele Umanitare, a ucis civili cu lipsă de apă și hrană.

În plus, Ombudsmanul pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova a declarat despre faptele violului femeilor din așezările ocupate temporar de ruși.

După bombardarea maternității din Mariupol, ministrul de Externe Serghei Lavrov a declarat că baza batalionului Azov de extremă dreapta se presupune că se afla acolo.  

pe 13 martie, ocupanții au tras la terenul de antrenament Yavorovsky ca urmare a atacului, 35 de persoane au fost ucise, peste o sută au fost rănite. SUA au explicat că bombardarea regiunii Lviv indică recunoașterea de către Putin a eșecului “operațiunii speciale” din Ucraina.  

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.