rușii recrutează mercenari în Libia și Siria/REUTERS photo

Rusia a deschis 14 centre de recrutare pentru mercenari în Siria, precum și antrenează mercenari din Libia.

Acest lucru este raportat pe Facebook de către Direcția Principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina.

“Rusia lui Putin a deschis 14 centre de recrutare pentru mercenari în Siria în teritoriile controlate de regimul lui Bashar Al-Assad (Damasc, Alep, Hama, Raqqa și Deir ez-Zor). După un scurt antrenament, mercenarii vor fi transportați în Rusia prin baza aeriană Khmeimim cu două aeronave Tu-134 (până la 80 de pasageri) și Tu-154 (până la 180 de pasageri) către baza aeriană Chkalovsky, Regiunea Moscova”, se spune în mesaj.

Serviciul de informații notează că, în ultimele zile, Rusia a adunat deja mii de mercenari sirieni în rândurile forțelor de ocupație, în special, aceștia sunt membri ai așa-numitei “miliții naționale de apărare” și unități ale corpului 5 al Forțelor Armate Siriene. Se presupune că Sirienii vor folosi artilerie grea și arme de lunetist împotriva ucrainenilor.

Raportul spune că au fost confirmate informații despre instruirea de către Rusia a mercenarilor din Libia pentru a se angaja în ostilități în Ucraina.”Rusia va plăti mercenarilor străini un salariu lunar de 300 până la 600 de dolari. SUA”, relatează serviciile de informații ucrainene.

după cum a raportat anterior UNIAN, Federația Rusă răstoarnă o parte din contingentul “de menținere a păcii” din Nagorno-Karabah (Azerbaidjan) în Ucraina.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.