APU a continuat să livreze lovituri zdrobitoare grupurilor de trupe inamice/foto REUTERS

În dimineața zilei de 18 martie, starea, poziția și natura acțiunilor forțelor de apărare nu au suferit modificări semnificative în ultima zi. Forțele Armate ale Ucrainei au continuat să dea lovituri zdrobitoare grupurilor de trupe inamice care încearcă să obțină un punct de sprijin și să țină liniile defensive capturate.

Acest lucru este raportat de către Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În timpul zilei, apărătorii și apărătorii ucraineni au distrus parțial și au oprit avansul adânc pe teritoriul Ucrainei a unităților din Regimentul 437 de instruire și Regimentul 26 de tancuri al Forțelor Armate ale Federației Ruse, pierderile inamice fiind clarificate.

De asemenea, în ziua precedentă, avioanele bombardiere și de asalt ale Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au dat lovituri puternice asupra coloanelor de echipament militar inamic. Trupele de rachete antiaeriene și avioanele de luptă au lovit 14 ținte aeriene inamice (7 avioane, un elicopter, 3 UAV-uri și 3 rachete de croazieră). 

“Datorită faptului că ocupanții au epuizat semnificativ resursele umane (pierderi iremediabile și sanitare suferite de unitățile Forțelor Armate din Ucraina, cazuri de auto-mutilare, pentru a se sustrage participării la ostilități și pierderi psihogene), comanda Forțelor Armate ale Federației Ruse este forțată să recurgă la măsuri extreme în materie de personal. Ei efectuează mobilizare sub acoperire, atrag așa-numiții “voluntari”, recruți și cadeți, precum și mercenari din Republica Arabă Siriană”, notează Statul Major General. 

Potrivit acestuia, în unele teritorii ocupate temporar, ocupanții ruși încearcă să-și creeze o imagine pozitivă demonstrativă prin distribuirea produselor alimentare populației civile. În același timp, aceștia caută și rețin activ activiști pro-ucraineni, funcționari publici, participanți la ATO/OOS și membrii familiilor acestora, precum și alți cetățeni care pot organiza rezistență la ocupație. 

După cum sa menționat în Statul Major General, inamicul continuă să sufere pierderi. Are probleme cu furnizarea de diviziuni. Starea morală și psihologică scăzută a personalului duce la o creștere a numărului de cazuri de dezertare și refuzuri ale militarilor Forțelor Armate ale Federației Ruse și ale mercenarilor de a participa la războiul împotriva Ucrainei.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.