Federația rusă folosește mai mult de 200 de tipuri de arme interzise/fotografie facebook.com/mod.mil.rus/fotografie facebook.com/mod.mil.rus Federația rusă folosește mai mult de 200 de tipuri de arme interzise/fotografie facebook.com/mod.mil.rus/fotografie facebook.com/mod.mil.rus

Trupele ruse au folosit mai mult de 210 tipuri de arme interzise de tratatele internaționale împotriva Ucrainei.

New York Times scrie despre asta.

Acestea erau în principal muniții cu dispersie, inclusiv submunițiile lor, care pot reprezenta un pericol grav pentru civili timp de decenii după sfârșitul războiului.

Datorită utilizării armelor interzise, ucrainenii civili, inclusiv copiii, au fost uciși și răniți. În plus, facilitățile de infrastructură critică au fost distruse.

“Amploarea dovezilor colectate și catalogate de Times arată că utilizarea de către Rusia a acestor arme nu a fost limitată. De fapt, de la începutul invaziei, a constituit baza strategiei militare a țării”, se arată în raport.

Experții ziarului au studiat mai mult de o mie de fotografii cu scoici și consecințele bombardării teritoriilor ucrainene și au instalat peste 2.000 de muniții, dintre care majoritatea nu puteau fi gestionate.

 muniția interzisă a Federației Ruse în Ucraina/fotografie nytimes.com Muniția interzisă a Federației Ruse în Ucraina/fotografie nytimes.com sute de arme au fost folosite pentru a lovi la sau în apropierea țintelor civile.

Unele arme interzise reprezintă un mare pericol pentru populația civilă, în special muniția neguidată, care nu are precizie. Ocupanții lor eliberează obuziere D-30 și MLRS “Grad”.

Cojile sunt deosebit de periculoase, se împrăștie într-un număr mare de fragmente: cochilii explozive de-56, submuniții 9N210, cochilii de 300 mm ale MLRS “Smerch”.

Adesea, ocupanții folosesc minele pom-3 interzise, precum și grenade deghizate, astfel încât să rănească sau să omoare civili care i-au atins din cauza neglijenței.

 muniția interzisă a Federației Ruse în Ucraina/fotografie nytimes.com Muniția interzisă a Federației Ruse în Ucraina/foto nytimes.Citește și:  săptămâna istorică începe mâine-Zelensky O săptămână istorică începe mâine – Zelensky  depozitul tuturor munițiilor: detalii despre stocurile distruse ale ocupanților din cristal Depozitul tuturor munițiilor: detalii despre stocurile distruse ale ocupanților din cristal noi pierderi de ocupanți din estul Ucrainei au devenit cunoscute Noi pierderi de ocupanți în estul Ucrainei au devenit cunoscute Australia a trimis primele transportoare blindate m113as4 în Ucraina Australia a trimis primele transportoare blindate m113as4 în Ucraina cum ucrainenii strică viața ocupanților și perturbă referendumurile: o poveste de la partizani (video) cum ucrainenii strică viața ocupanților și perturbă referendumurile: o poveste de la partizani (video)

După cum a raportat UNIAN, Federația Rusă încalcă toate obiceiurile și tradițiile războiului prin testarea de noi arme în Ucraina. Potrivit Ministerului Apărării, ocupanții folosesc o gamă largă de arme interzise de standardele internaționale în Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.