Rusia fură cereale ucrainene/REUTERS foto Rusia fură cereale ucrainene/REUTERS foto

Cerealele pe care ocupanții ruși le fură de la fermierii ucraineni din teritoriile ocupate temporar, printre altele, sunt exportate în Siria, unde Rusia a trimis deja 100 de mii de tone de grâu.

Acest lucru este raportat de Reuters cu referire la răspunsul Ambasadei Ucrainei la Beirut.

Marfa a fost livrată de nava rusă” Matros Pozynich”, care a andocat la portul principal al Siriei Latakia la sfârșitul lunii mai.

Datele Refinitiv arată că Matros Pozinich a încărcat grâu în portul Sevastopol din Crimeea ucraineană, pe care Rusia a anexat-o în 2014, cu o dată de plecare din 19 mai și un loc de descărcare în Siria. Imaginile din satelit ale Planet Labs PBC pe 29 mai au arătat că nava a fost ancorată în Latakia.

“Ei fură grâu de la o întreprindere unde grâul din trei regiuni ale Ucrainei este colectat într-un singur lot”, a spus Ambasada. “Aceasta este o activitate criminală.”

Citește și:  Turcia cumpără cereale ucrainene furate de Rusia-Ambasador Turcia cumpără cereale ucrainene furate de Rusia-Ambasador  Federația Rusă a făcut o declarație cinică despre furnizarea de cereale furate din Ucraina (video) Federația Rusă a făcut o declarație cinică cu privire la furnizarea de cereale furate din Ucraina (video) scenariul Holodomor: ocupanții îi obligă pe fermieri să vândă cereale pentru o melodie (video) Scenariul Holodomor: ocupanții obligă fermierii să vândă cereale pentru o melodie (video)

Ambasada Ucrainei a adăugat că a încercat să contacteze autoritățile siriene, dar nu a primit un răspuns. În ultimele trei luni, Siria a primit peste 100 de mii de tone de grâu ucrainean jefuit. Cu prețurile internaționale ale grâului la peste 400 de dolari pe tonă, un astfel de volum ar fi trebuit să coste mai mult de 40 de milioane de dolari.

Ministerul sirian al informațiilor nu a răspuns unei cereri Reuters de comentarii cu privire la primirea cerealelor ucrainene furate. Ministerul sirian al Agriculturii și oficialii din portul Latakia Taakozh nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

După cum a raportat UNIAN, ieri a devenit cunoscut faptul că autoritățile turce au pregătit o “foaie de parcurs” pentru a rezolva criza alimentară globală provocată de atacul rus asupra Ucrainei. În special, în urma negocierilor părții turce cu reprezentanții Ucrainei, Federației Ruse și ONU, a fost pregătită o “foaie de parcurs”, careva asigura funcționarea “coridorului de cereale” sub auspiciile ONU. Acest plan va include ruta, asigurarea, siguranța navei, clearance-ul portului, precum și componența Centrului de comandă.ca parte a acestei inițiative, este planificată exportul a 20 de milioane de tone de cereale pe piețele mondiale.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.