minele rusești se desprind periodic de ancore și se deplasează spontan în largul coastei Turciei, Bulgariei, Ucrainei/fotografie facebook.com/okPivdenMinele rusești se desprind periodic de ancore și se deplasează spontan în largul coastei Turciei , Bulgariei, Ucrainei/fotografie facebook.com/okPivden

În zona maritimă a Ucrainei, invadatorii au “împrăștiat” până la 600 de mine în derivă în zona de apă.

acest lucru a fost declarat de către Secretarul de presă al șefului administrației militare Regionale Odesa Serghei Bratchuk în canalul său Telegramă.

Potrivit acestuia, Rusia a exploatat zona maritimă exclusivă a Ucrainei, folosind de la 400 la 600 de mine marine. aceste mine se rup periodic de ancore, în special, în timpul unei furtuni și se deplasează spontan în largul coastelor Turciei, Bulgariei, Ucrainei.

Cu declarații despre coridoarele umanitare, Federația Rusă creează un” alibi informațional ” pentru a da vina pe Ucraina pentru crearea unei crize alimentare, consideră Secretarul de presă.

“Așa-numitele coridoare umanitare anunțate de Ministerul rușinii (Apărării) al Federației Ruse. Aceste declarații au toate semnele dezvoltării unităților de informații și operațiuni speciale psihologice din Rusia”, a spus el.

În sprijinul declarațiilor lor, ocupanții intenționează să organizeze o serie de provocări pentru a denigra Ucraina în fața altor țări.

“În același timp, Rusia este creatorul acestei crize, care amenință întreaga lume”, a subliniat Serghei Bratchuk.

blocarea porturilor ucrainene: ceea ce este cunoscut

După cum a raportat UNIAN, porturile Ucrainei de la Marea Neagră au fost blocate de când Rusia a invadat Ucraina. Aproximativ 20 de milioane de tone de cereale nu au fost exportate din hambarele Ucrainei.

La începutul lunii mai, Președintele Volodymyr Zelensky a declarat că blocarea exportului de produse agricole ucrainene a dus la o creștere a prețurilor la alimente în lume, iar foametea ar putea apărea în multe țări.

Potrivit șefului statului, Ucraina dă literalmente pâine aproape 400 de milioane de oameni de pe planetă. Și deja acum ONU recunoaște că creșterea prețurilor la alimente în acest an va provoca foamete pentru cel puțin 47 de milioane de oameni din 81 de țări ale lumii.

Pe 25 mai, presa rusă a raportat că viceministrul rus de Externe Andrei Rudenko a anunțat disponibilitatea Moscovei de a oferi un coridor umanitar navelor cu alimente din Ucraina în schimbul ridicării unor sancțiuni.

potrivit Rudenko, Kievul ar trebui să asigure, de asemenea, clearance-ul de porturi.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *