Vladimir Zelensky/fotografie president.gov.ua Vladimir Zelensky/fotografie president.gov.ua în 108 zile, Rusia a lansat 2.595 de rachete de croazieră numai pe teritoriul Ucrainei.

Această cifră a fost anunțată în cadrul Summitului de securitate Asiatic “dialogul Shangri-La” de către Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky, vorbind practic participanților la forum.

“Rusia vrea să facă imposibil ca o țară vecină, pe care o consideră exclusiv colonie, să poată exista liber, să poată exista independent. În acest scop, armata rusă a ucis deja zeci de mii de oameni, a deportat sute de mii de ucraineni pe teritoriul său. Rusia a folosit deja 2595 de rachete de croazieră numai împotriva noastră-și asta în 108 zile!”- a declarat Zelensky.

El a menționat că Rusia dorește să facă imposibilă utilizarea terenurilor, resurselor și apei ucrainene în interesul ucrainenilor.

“Vrea să fure toate acestea și jefuiește activ teritoriul pe care a reușit să îl ocupe”, a subliniat șeful statului.

El a spus că ocupanții scot absolut totul – de la mașini care au fost lăsate pe străzi și în curți, la echipamente de la fabrici capturate, de la metal la cereale.

“Imaginați-vă ce punct scăzut a atins Federația Rusă dacă reprezentanții săi au furat chiar și câteva troleibuze care au supraviețuit acolo din orașul nostru Mariupol, care a fost complet distrus de armata rusă. Așa este” marea Rusie – – fură troleibuze”, a menționat președintele.

Zelenski a mai spus participanților la summit că 287 de copii au fost deja uciși în urma grevelor rusești din Ucraina din 24 februarie.

“Și asta este doar ceea ce știm Oficial. Nu știm încă câți morți au fost îngropați în morminte comune pe teritoriul ocupat și câte cadavre au rămas în ruinele caselor din orașele pe care armata rusă încă le controlează. Pentru crimă și tortură, pentru deportări, pentru orașe distruse, pentru utilizarea munițiilor interzise, în special a bombelor cu fosfor, pentru șantajarme chimice și nucleare – orice stat, nu doar Rusia, ar trebui să fie responsabil pentru toate acestea. Și putem face posibil! Dacă acționăm concertat”, a rezumat Președintele Ucrainei.

reamintim, mai devreme a fost raportat că Rusia a completat stocurile de rachete Kalibr pentru greve asupra Ucrainei de la nave.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.