ca urmare a forței teribile a exploziei din templele Lavrei, ușile și ramele ferestrelor au zburat/fotografie news.church.ua

Ca urmare a unui atac aerian al armatei ruse, Sfânta Adormire Svyatogorsk Lavra din orașul Svyatogorsk, regiunea Donetsk, a fost avariată.

Acest lucru este raportat de Departamentul de informare și educație al UOC (MP).

Valul de explozie a deteriorat sediul Lavrei, unde locuiau frații mănăstirii și refugiații. Aproape toate ferestrele au fost sparte, clădirile bisericii au fost distruse în grade diferite.

Potrivit Centrului pentru comunicații strategice și securitatea informațiilor din cadrul Ministerului Culturii, pe 12 martie, la ora 22:00, Rusia a lansat un atac aerian asupra Lavrei. O bombă aeriană a explodat la 50 de metri de podul care leagă malurile din dreapta și din stânga ale râului Seversky Donets – la intrarea în mănăstire.

“Ca urmare a forței teribile a exploziei din bisericile Lavrei, ramele ferestrelor au zburat. În hotelurile din Lavra, toate ferestrele și ușile au fost suflate de valul de explozie. Mai mulți răniți au fost duși la spitalul orașului Svyatogorsk, restul au fost tratați la mănăstire. Din fericire, nu există decese”, se arată în raport.

Există 520 de refugiați în Lavra Svyatogorsk, dintre care 200 sunt copii. În total, există aproximativ 10.000 de refugiați și rezidenți locali în oraș acum.potrivit conducerii Lavrei, nu existau formațiuni militare nici pe teritoriul mănăstirii, nici în oraș.

Anterior, ministrul Culturii și Politicii informaționale Alexander Tkachenko a spus care monumente culturale din Ucraina au fost deja distruse de ocupanții ruși.

Sfânta Adormire Svyatogorskaya Lavra: referință UNIANĂ

Sfânta Adormire Svyatogorsk Lavra este o mănăstire a UOC (MP) din Svyatogorsk, Regiunea Donețk. Mănăstirea este situată pe malul drept al Cretei înalte a Seversky Donets – așa-numiții munți sfinți. În plus față de clădirile de la sol, are peșteri de cretă. Moaștele Sfântului Ioan, recluse din Svyatogorsk, sunt păstrate în Lavra.

În timpul protestelor pro-ruse din Ucraina din primăvara anului 2014, au apărut informații că teroriștii au fost observați în Lavra, iar fostul lider al teroriștilor “DNR”, fostul ofițer FSB Igor Girkin (Strelkov) a declarat participarea călugărilor Sfintei Adormiri Svyatogorsk Lavra la conflictul din Donbass.

în 2014, refugiații din zona de război, inclusiv copiii, și-au găsit adăpost în mănăstire.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.