ocupanții nu au reușit să obțină rezultate semnificative în Ucraina  photo REUTERSOcupanții nu au reușit să obțină rezultate semnificative în Ucraina foto REUTERS

În ciuda avantajului numeric uriaș, trupele rusești din 110 grupuri tactice operaționale ale batalionului (BTG) au făcut doar “progrese nesemnificative” în războiul împotriva Ucrainei.

Acest lucru a fost declarat de un înalt oficial al Departamentului Apărării al SUA.

Potrivit lui, Rusia a desfășurat 110 batalioane operaționale grupuri tactice în Ucraina. Partea principală a acestora este situată în sudul Ucrainei, restul în Donbas. Și în ciuda avantajului în numărul de trupe, forțele ruse au obținut succese minore, compensate de realizările armatei ucrainene pe alte câmpuri de luptă, în special în jurul Harkovului.

În același timp, sursa a menționat că în cele 92 de zile ale războiului, strategia Rusiei se schimbă. În prezent, scopul rușilor este de a tăia o parte din regiunile estice din Ucraina, bătăliile pentru care oficialul a numit grele și brutale.

Citește și:  NATO a fost de acord să nu furnizeze unele tipuri de arme Ucrainei din cauza Rusiei-Mass-media NATO a fost de acord să nu furnizeze unele tipuri de arme Ucrainei din cauza Rusiei-Media  UE, SUA și Marea Britanie au creat un grup consultativ pentru investigarea crimelor din Federația Rusă UE, SUA și Marea Britanie au creat un grup consultativ pentru investigarea crimelor din Federația Rusă negocierile privind transferul luptătorilor Mig-29 în Ucraina continuă-Ambasador Negocierile privind transferul luptătorilor Mig-29 în Ucraina continuă – ambasadorul

în plus, potrivit acestuia, din cele 108 obuziere M-777 care au fost transferate în Ucraina, 85 sunt deja folosite de armata ucraineană.

Țările au furnizat, de asemenea, Ucrainei nouă elicoptere Mi-17 și 73% din vehiculele aeriene fără pilot Switchblade.

Potrivit Departamentului Apărării al SUA, tot mai multe echipamente ajung în Ucraina în fiecare zi – de la transportoare blindate și rații uscate la echipamente medicale și radare anti-artilerie și multe altele.

După cum a raportat UNIAN, pe 26 mai, expertul militar Oleg Jdanov a declarat că rachetele americane anti-navă “Harpoon” (Harpoon) vor oferi Ucrainei posibilitatea de a controla o zonă destul de mare a Mării Negre.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *