Putin a trimis luptători din Siria la război în Ucraina/foto UNIANPutin a trimis luptători din Siria la război în Ucraina/foto UNIAN

Președintele Ministerului Apărării al Ucrainei, Oleksandr Motuzyanik, observă că se știe deja despre militanții care au luat parte la luptele din Siria și acum luptă împotriva Ucrainei în est.

După cum relatează corespondentul UNIAN, el a spus acest lucru în timpul unui briefing, răspunzând la o întrebare despre informații despre implicarea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei a unor unități din Siria.

“Există astfel de cazuri, acestea sunt înregistrate de informații ucrainene. Rusia, încercând să refacă pierderile, folosește o varietate de opțiuni care sunt acum posibile pentru Rusia pentru a atrage cât mai mult forța de muncă pentru operațiunile de luptă din Donbas”, a spus vorbitorul.

“Suntem conștienți de faptele recrutării foștilor combatanți în Rusia și de desfășurarea mobilizării și implicării sub acoperire a personalului militar, dacă pot spune așa, de la companii militare private. Știm, de asemenea, despre militanții care luptă acum împotriva Ucrainei în Est, care au luat parte la luptele din Siria”, a adăugat Motuzyanik.

După cum a raportat UNIAN, pe 26 aprilie, direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina a raportat că ocupanții ruși doresc să trimită la război cu combatanții Ucrainei din Siria și Cecenia și cadeții din Libia.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.