Potrivit primarului din Lutsk, aerodromul distrus nu a îndeplinit nicio funcție/captură de ecran

Ca urmare a bombardării aeroportului din Lutsk, patru militari au fost uciși și șase răniți.

Acest lucru a fost anunțat de către primarul din Lutsk Igor Polishchuk în timpul unui Teledon.

El a reamintit că astăzi, aproximativ la 5:45, exploziile au tunat la aeroport.

“Potrivit informațiilor preliminare, patru rachete de croazieră au lovit aerodromul nostru militar, potrivit informațiilor preliminare, au fost trase din Marea Neagră de pe o navă de război rusă”, a spus Polishchuk.

Potrivit acestuia, patru militari au fost uciși, doi dintre ei fiind rezidenți în Lutsk.

“Și șase răniți care se află în spitalul orașului nostru. Gradele de rănire sunt diferite. Sperăm că vor supraviețui și se vor recupera”, a spus primarul.

Polishchuk a adăugat că astăzi este dificil de spus de ce au fost efectuate aceste greve, deoarece aerodromul a fost dezactivat pe 24 februarie și nu a fost potrivit pentru utilizare.

“Astăzi aerodromul a fost terminat, a fost complet distrus”, a spus primarul.

El crede că nu a existat niciun scop real de a deteriora infrastructura militară, deoarece aerodromul nu a îndeplinit nicio funcție.

“Poate că acest lucru a fost făcut pentru a semăna panică, pentru a crește nivelul de frică în rândul populației, pentru a obține, probabil, o oarecare întărire a poziției agresorului înainte de negocieri, dacă acestea au loc”, a spus primarul din Lutsk.

Clădirile rezidențiale, potrivit lui Polishchuk, sunt situate “literalmente la câteva sute de metri de aerodromul militar”, dar oamenilor nu li s-a recomandat încă să plece, deoarece “nu mai rămâne nimic de terminat” la aerodromul militar.

după cum a raportat UNIAN, în dimineața zilei de 11 martie, invadatorii ruși au lovit aerodromul orașului Lutsk. La început se știa despre o victimă, apoi despre două.în plus, rușii au atacat Ivano-Frankivsk și Dnipro.

Ministerul rus al Apărării a confirmat atacurile aeriene asupra Luțk și Ivano-Frankivsk.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.