majoritatea copiilor au fost afectați în regiunile Kiev, Harkov, Donetsk, Chernihiv, Mykolaiv, Jitomir, Sumy și Kherson/fotografie Facebook/Andrey Levkovsky

ca urmare a agresiunii armate a Federației Ruse, 109 copii au fost uciși și peste 130 răniți în dimineața zilei de 18 martie.

Potrivit Biroului Procurorului General, copiii cei mai afectați au fost la Kiev – 55, Kharkiv – 34, Donetsk – 26, Chernihiv – 29, Mykolaiv – 20, Jitomir – 15, Sumy – 14, și Herson – 14 regiuni.

“În urma bombardamentelor și bombardamentelor, peste 439 de instituții de învățământ au fost avariate, dintre care 63 au fost complet distruse. Cele mai afectate sunt în Donetsk – 126, Kharkiv – 77, Mykolaiv – 39, Sumy – 32, Kiev – 41, regiunile Herson – 21 și Kiev – 35”, se spune în raport.

Procuratura Generală a menționat că aceste date nu sunt definitive din cauza lipsei oportunității de a inspecta locul incidentului, unde se desfășoară ostilități active și în teritoriile ocupate temporar.

După cum a raportat UNIAN, în Severodonetsk, Regiunea Luhansk, ocupanții au tras la un adăpost pentru mamele cu copii.ocupanții ruși nu permit femeilor și copiilor să fie scoși din Mariupol.potrivit procurorului general al Ucrainei Irina Venediktova, Rusia ucide cel puțin 5 copii ucraineni în fiecare zi.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.