în Mariupol, Federația Rusă poate folosi arme chimice/foto UNIAN

Împotriva civililor din Mariupol și a apărătorilor ucraineni de la Azovstal, Rusia intenționează să efectueze atacuri cu bombe și rachete cu muniții – purtători de agenți chimici de război.

Acest lucru este raportat pe Facebook de către Direcția Principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina.

“Rusia nu a abandonat planurile de a folosi arme chimice împotriva apărătorilor ucraineni și a civililor pe teritoriul uzinei Azovstal. Armele chimice pot fi folosite împotriva oamenilor care sunt acolo. Conform celor mai recente date, pentru a evita pierderile în rândul personalului său militar, Federația Rusă poate efectua așa-numitul “fumat” al apărătorilor ucraineni și al civililor din incinta întreprinderii”, se spune în raport.

Se remarcă faptul că, pentru a face acest lucru, conducerea rusă intenționează să efectueze atacuri cu bombe și rachete cu artilerie și muniție de aviație – purtători de agenți chimici de război.

“În paralel, unitățile rusești ale” trupelor de protecție împotriva radiațiilor, chimice și biologice” vor folosi aerosoli cu arme chimice”, a adăugat serviciile de informații.

GUR a explicat că cuvintele lui Putin într-un fragment video al conversației sale cu Shoigu publicate de mass-media au fost scoase din context.

“Fraza despre” ridicarea asediului abordărilor întreprinderii, astfel încât o muscă să nu zboare” ar trebui luată tocmai în contextul în care nu permite nimănui în viață să iasă din catacombe. În special, după utilizarea armelor chimice”, a remarcat serviciul de informații ucrainean.

Este raportat că confirmările suplimentare ale planurilor Kremlinului de utilizare a armelor chimice sunt “lucrări proactive” – diseminarea informațiilor false despre prezența armelor chimice și biologice în Ucraina, precum și selectarea și inspecția posibilelor locuri pentru depozitarea muniției (buteliilor) cu agenți de război chimic.

După cum a raportat UNIAN, luptele acerbe cu inamicul continuă în Mariupol, uzina metalică Azovstal, în subsolurile căreia există mai mult de o mie de civili ai orașului și aproape o jumătate de mie de soldați ucraineni răniți, este aproape distrusă și bombardată.

Apărătorii speră că orașul va fi deblocat prin mijloace politice sau militare.

anterior s-a raportat că de la începutul războiului sângeros pe scară largă dezlănțuit de Rusia, peste 20 de mii de locuitori din Mariupol au murit. 

Pe 24 aprilie, ocupanții au aruncat bombe aeriene grele asupra uzinei Mariupol Azovstal, unde se află civili și militari, au tras artilerie asupra acesteia și au concentrat forțe și echipamente pentru asalt.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.