șeful Statului a dat asigurări că mâine va exista o altă încercare de a transfera alimente, apă și medicamente către Mariupol/foto president.gov.ua

Trupele rusești nu au lăsat ajutorul nostru în Mariupol și continuă să ne tortureze poporul.

Acest lucru a fost declarat de Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky într-un mesaj video.

“Trebuie să spun acest lucru cu durere: Mariupol rămâne blocat de inamic. Trupele rusești nu au lăsat ajutorul nostru în oraș și continuă să tortureze poporul nostru, locuitorii noștri din Mariupol”, a spus Zelensky.

Șeful Statului a dat asigurări că mâine va exista o altă încercare de a transfera alimente, apă și medicamente în oraș. Potrivit lui, Forțele Armate ale Ucrainei “va da un răspuns pentru fiecare minut de suferință a poporului nostru. Și acest lucru nu este patos, nu o amenințare. Aceasta este o declarație a realității.”

Zelensky a mai spus că astăzi trupele rusești au perturbat activitatea majorității coridoarelor umanitare. În același timp, 7.144 de persoane au fost salvate – de la Energodar, Bucha, Gostomel și Kozarovichi.

“Și acestea sunt 7.144 de motive pentru a încerca să organizăm salvarea Ucrainenilor din orașele înconjurate mâine și poimâine”, a subliniat președintele.

El a menționat că totul se va face pentru a aduce mărfuri umanitare în orașele ucrainene.

după cum a raportat UNIAN, în Mariupol timp de 12 zile de blocadă și bombardament, trupele ruse au ucis peste 1,5 mii de cetățeni.

anterior, primarul din Mariupol Vadim Boychenko a înregistrat un mesaj video despre situația catastrofală din oraș.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.