Rusia ucide civili în regiunea Donetsk/foto Unian, Viktor KovalchukRusia ucide civili în regiunea Donețk/foto Unian, Viktor Kovalchuk

În regiunea Donețk, trei civili au fost uciși și patru au fost răniți în timpul zilei ca urmare a bombardamentelor ocupanților.

Acest lucru a fost anunțat de către șeful administrației militare regionale Donetsk Pavel Kirilenko.

“Pe 30 mai, rușii au ucis trei civili în regiunea Donetsk: 2 în Toretsk și 1 în Avdiivka. Încă patru persoane au fost rănite”, a spus el.

Kirilenko a reamintit că nu este încă posibil să se stabilească numărul exact al victimelor din Mariupol și Volnovakha.

 fals

Potrivit Procuraturii regionale din Donetsk, au fost inițiate 10 proceduri penale cu privire la faptele următoarei bombardamente pentru încălcarea legilor și obiceiurilor de război (articolul 438 din Codul Penal al Ucrainei).

Potrivit anchetei, în perioada 29-30 mai, Forțele Armate ale Federației Ruse au efectuat atacuri de mortar și artilerie asupra estuarului, Toretsk, New York, Orlovka, Netaylov. Un rezident local a primit o rană de șrapnel.

“De asemenea, consecințele atacurilor comise de inamic au fost deteriorarea gospodăriilor private și a clădirilor de apartamente, a unei mașini, a liniilor electrice, în urma cărora Toretsk și trei întreprinderi au rămas dezactivate de ceva timp”, a menționat parchetul.

Citește și:  Rusia se pregătește pentru o ofensivă în trei direcții în Ucraina-Statul Major General Rusia se pregătește pentru o ofensivă în trei direcții în Ucraina-Statul Major General  luptele din Donbass au devenit acerbe, trupele rusești se năpustesc în mai multe direcții - Ministerul Apărării Lupta în Donbass a devenit acerbă, trupele rusești iau cu asalt în mai multe direcții-Ministerul Apărăriianaliștii ISW au spus despre planurile imediate ale armatei ruse din Donbas analiștii ISW au spus despre planurile imediate ale armatei ruse din Donbas

După cum a raportat UNIAN, trei civili au fost răniți și loviți în Donbas ca urmare a bombardamentelor de către ocupanții ruși pe 28 mai. Și pe 29 mai, rușii au ucis trei civili și au rănit încă patru.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.