decojirea ocupanților nu se oprește o zi/foto: REUTERSBombardarea ocupanților nu se oprește pentru o zi/foto: REUTERS

După ce au eșuat în planurile lor, ocupanții ruși continuă tactica pământului ars și bombardarea masivă a așezărilor pașnice.

Acest lucru a fost anunțat de către șeful administrației militare a Krivoi Rog Alexander Vilkul.

“Toată săptămâna trecută și acum pentru seară, situația din Krivoy Rog și districtul Krivoy Rog rămâne tensionată, dar stabilă și este pe deplin controlată de APU și administrația militară. Linia frontului în cea mai periculoasă direcție sudică pentru noi se desfășoară în regiunea Herson”, a spus el.

Potrivit lui Vilkul, inamicul suferă pierderi grave de forță de muncă și echipament.

“Administrația militară a orașului continuă activitatea sistematică pentru a ajuta la furnizarea unităților noastre militare. Pe lângă furnizarea a ceea ce era necesar în primul rând – veste antiglonț, căști, muniție – achiziționăm și echipamente moderne de comunicații extrem de sigure, dispozitive de vedere nocturnă, laptopuri, quadrocoptere. Războiul se desfășoară în secolul 21 și înțelegem cum astfel de echipamente sporesc eficiența misiunilor de luptă”, a spus el.

există, de asemenea, lucrări în curs de desfășurare privind construcția și consolidarea liniilor de apărare ale orașului.

“Neavând succes în planurile lor, orcii continuă tactica pământului ars și bombardarea masivă a așezărilor pașnice. Săptămâna aceasta nu a existat o singură zi fără bombardament și astăzi au existat și bombardamente de – a lungul întregii linii de contact-au existat sosiri de la “uragane” în Shirokovskaya hromada. Orcii folosesc toate tipurile de MLRS, artilerie cu butoi, mortare. De asemenea, folosesc mijloace pur barbare – fosfor și muniții cu dispersie, interzise în întreaga lume. Ei lovesc sate pașnice, facilități pașnice de infrastructură, clădiri rezidențiale și chiar coloane cu refugiați”, relatează Vilkul.

În Krivoy Rog, este asigurată funcționarea stabilă a întregii infrastructuri urbane.

“Toate utilitățile și serviciile orașului funcționează. În ciuda situației extrem de dificile cu combustibil în întreaga țară, activitatea tuturor serviciilor critice este asigurată în oraș – ambulanță, pompieri, ofițeri de aplicare a legii și, desigur, armata. Transportul public Municipal funcționează și este gratuit pentru toată lumea”, a spus el.

fluxul de refugiați către Krivoi Rog a crescut semnificativ în această săptămână.

“Îi ajutăm pe toți pentru că, sunt sigur, pur și simplu nu există altă cale.  Acum există mai mult de 55 de mii de persoane strămutate intern în Krivoy Rog. Aproximativ 110 mii au trecut prin tranzit. Vreau să vă mulțumesc acelor rezidenți Krivoy Rog care îi ajută și pe cei strămutați. Peste 850 de apartamente au fost furnizate de locuitorii din Krivoi Rog persoanelor strămutate în cadrul programului” capricios”, iar numărul acestora crește în fiecare zi”, a spus el.

Amintiți-vă că două persoane au fost găsite moarte în Severodonetsk ca urmare a bombardării unei clădiri rezidențiale.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *