Austin a declarat un moment critic în război /foto de REUTERSAustin a declarat un moment critic în război/foto de REUTERS

Secretarul Apărării al Statelor Unite ale Americii, Lloyd Austin, este convins că a venit un moment critic în război, dar Rusia a calculat greșit că va dura mai mult decât Ucraina pe câmpul de luptă.

După cum relatează corespondentul UNIAN, Austin a spus acest lucru la începutul reuniunii Grupului de Contact privind sprijinul pentru Apărare al Ucrainei (așa-numitul “Ramstein-4”), care are loc într-un format virtual.

Austin a spus că grupul de contact își continuă activitatea, deoarece toată lumea înțelege ce o amenințare gravă Ucraina se confruntă în continuare.

“Dar trebuie să ne amintim, de asemenea, că Putin a supraestimat constant puterea militară a Rusiei. Și a subestimat constant puterea oamenilor liberi care luptă pentru a-și apăra patria și voința comunității internaționale de a sta de partea lor”, a spus Austin.

Secretarul american al Apărării a adăugat că, pe măsură ce luptele din Ucraina continuă să se înfurie, grupul de Contact va continua să caute modalități inovatoare de a menține sprijinul pe termen lung pentru bărbații și femeile curajoase ale Forțelor Armate din Ucraina. “Și ne vom ajusta asistența astfel încât să oferim Ucrainei tehnologie, muniție și putere de foc imensă pentru autoapărare”, a spus Austin.

“Știți, Aceasta este o fază critică a conflictului. De aceea, asistența noastră colectivă este vitală și urgentă pentru Ucraina. Rusia crede că poate rezista mai mult decât Ucraina – și poate rezista mai mult decât noi. Dar aceasta este doar ultima greșeală dintr-o serie de greșeli de calcul ale Rusiei. Suntem uniți în sprijinul nostru. Suntem fermi în angajamentul nostru”, a adăugat Austin.

Citește și:  Ucraina a avut acces la documentele ocupanților care operează în Bucha (foto) Ucraina a obținut acces la documentele ocupanților care operează în Bucha (foto) comandantul Pușcașilor Marini a povestit despre funcționarea cu succes a luptătorilor din regiunea Kherson (video) Comandantul marinarilor a spus despre funcționarea cu succes a luptătorilor din regiunea Kherson (video) artileria și HIMARS vor explica: PO a reacționat la extinderea geografiei operațiunii speciale “Artileria și HIMARS vor explica”: PO a reacționat la extinderea geografiei “operațiunii speciale”  Gaidai a răspuns dacă Rusia a ajuns la granița administrativă a regiunii Luhansk Gaidai a răspuns dacă Rusia a ajuns la granița administrativă a regiunii Luhansk Ministerul ucrainean de Externe solicită Beijingului să influențeze Moscova pentru a pune capăt războiului Ministerul ucrainean de Externe cere Beijingului să influențeze Moscova pentru a pune capăt războiului

După cum a raportat UNIAN mai devreme, Austin a spus că Statele Unite vor transfera încă 4 sisteme de artilerie rachetă HIMARS în Ucraina.Ministrul Apărării Alexey Reznikov a menționat că Ucraina are nevoie de cel puțin 100 de sisteme de artilerie HIMARS și M270 pentru un contraatac eficient și un punct de cotitură în război.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.