Vladimir Putin/REUTERS photo

trupele invadatoare rusești cresc ritmul unei operațiuni ofensive pe teritoriul Ucrainei.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost anunțat de președintele Ministerului Apărării al Ucrainei, colonelul Alexander Motuzyanik, în timpul unui briefing la Kiev.

“Inamicul desfășoară o operațiune ofensivă în zona operațională estică. Scopul său principal rămâne stabilirea unui control deplin asupra teritoriului regiunilor Donetsk și Luhansk, precum și asigurarea stabilității coridorului terestru cu teritoriul ocupat al Republicii Autonome Crimeea. Inamicul crește ritmul operațiunii ofensive. În aproape toate direcțiile, agresorul desfășoară acțiuni intense de incendiu”, a subliniat Motuzyanik.

“Cea mai mare activitate a ocupanților este observată în direcțiile Slobozhansk și Donetsk, iar ocupantul pregătește unități suplimentare pentru a participa la ostilități. Atacurile cu rachete și aer împotriva țintelor militare și civile din Ucraina nu se opresc”, a spus Motuzyanik.

În special, el a spus că aviația operațională și tactică a forțelor aerospațiale ale Forțelor Armate ruse a efectuat 138 de ieșiri, dintre care cel puțin 38 urmau să lovească ținte în regiunile Harkov și Donetsk.

reamintim, mai devreme a fost raportat că Marea Britanie se pregătește să solicite aliaților să transfere avioane de luptă în Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.