fals

Ocupanții ruși dețin cel puțin 20 de mii de ucraineni în tabere de filtrare din regiunea Mariupol.

Acest lucru a fost anunțat de către consilier al primarului Piotr Andryushchenko într-o telegramă. 

“Conform datelor actualizate, astăzi ocupanții dețin cel puțin 20 de mii de oameni în taberele de filtrare din spatele liniei Mangu-Nikolskoye-Yalta, împiedicând posibilitatea evacuării prin întârzierea deliberată și încetinirea procedurii de filtrare”, a scris Andryushchenko.

În plus, potrivit acestuia, aproximativ 5-7 mii de oameni se află într-o tabără de filtrare din satul Bezymyannoe în stadiul pregătirii pentru deportare.

După cum știți, pentru informațiile serviciilor de informații Britanice, vizarea zonelor populate din Mariupol urmează o abordare similară pe care Rusia a folosit-o în Cecenia în 1999 și Siria în 2016.

“Și aceasta este în ciuda declarațiilor Ministerului rus al Apărării din 24 februarie 2022 că Rusia nu va lovi în orașe, nu va amenința populația ucraineană”, subliniază ofițerii de informații.

Reamintim că Ministerul Apărării al Federației Ruse a oferit luptătorilor ucraineni din Mariupol să depună armele și să se predea. Au refuzat să se predea. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că, dacă Rusia distruge armata ucraineană care apără Mariupolul, negocierile de pace viitoare vor deveni imposibile.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *