ONU lansează o misiune de constatare a tragediei din colonia Yelenovo/fotografia rețelei socialeONU lansează o misiune pentru a stabili faptele tragediei din colonia Yelenovo/fotografia rețelei sociale

Rusia lucrează la fabricarea dovezilor unei greve asupra prizonierilor de război ucraineni din Yelenovka pentru a da vina pe forțele armate ale Ucrainei.Associated Press scrie despre acest lucru, citând surse din serviciile de informații americane.

Serviciile americane de informații au aflat că Rusia încearcă să planteze dovezi false pentru a face Ucraina responsabilă pentru moartea prizonierilor de război la Olenevka pe 29 iulie, a declarat un oficial american familiarizat cu datele de informații.

Oficialul, care nu a fost autorizat să facă comentarii publice și a împărtășit informațiile cu condiția anonimatului, a declarat că serviciile secrete secrete arată că oficialii ruși vor încerca să planteze muniție cu sisteme de rachete cu rază medie de acțiune de artilerie cu mobilitate ridicată, sau HIMARS, ca “dovadă” că sistemele furnizate Ucrainei de către Statele Unite au fost utilizate în atac.

Citește și:  ONU lansează o misiune de constatare a tragediei din colonia Yelenovo ONU lansează o misiune de constatare a tragediei din colonia Yelenovo Federația Rusă nu avea de gând să schimbe prizonierii ucraineni uciși în Elenovka-intelligence Federația Rusă nu a fost de gând să facă schimb de prizonieri ucraineni uciși în Yelenovka-informații  expertul a explicat de ce instanța din Rusia a recunoscut Azov ca organizație teroristă Expertul a explicat de ce instanța din Rusia a recunoscut “Azov” ca o organizație teroristă

Informațiile americane consideră că Rusia va lua astfel de măsuri, deoarece se așteaptă ca anchetatorii independenți și jurnaliștii să aibă acces în cele din urmă la locul tragediei.

După cum a raportat UNIAN, în noaptea de 29 iulie, a avut loc o explozie pe teritoriul fostei colonii corecționale din satul Elenovka, pe teritoriul ocupat temporar din regiunea Donetsk. Drept urmare, clădirea în care au fost păstrați prizonierii de război ucraineni, retrași din uzina Azovstal, a fost distrusă.

Imediat după explozie, Rusia a acuzat APU că a tras în Colonia penală. Potrivit părții ruse, peste 50 de apărători ucraineni au fost uciși, numărul răniților este necunoscut. Agențiile ucrainene de aplicare a legii au declarat că explozia din Yelenovka a fost un act terorist rus cu scopul de a ascunde crimele de război, de a discredita Forțele Armate ale Ucrainei, de a perturba furnizarea de arme. Acestea necesită de laOrganizația Națiunilor Unite și Comitetul Internațional al Crucii Roșii ar trebui să răspundă imediat atacului terorist și să trimită o misiune de inspecție în colonie.potrivit informațiilor ucrainene, atacul a fost efectuat de mercenari de la PMC-urile Wagner la instrucțiunile personale ale proprietarului nominal al PMC-urilor specificate-Yevgeny Prigozhin.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.