Rusia încearcă să destabilizeze situația din zona operațională basarabeană/foto Aleksets Kravtsov, UNIAN

În zona operațională basarabeană, ocupanții ruși încearcă să destabilizeze situația. Ei au răspândit informații că facilitățile și instituțiile publice de infrastructură din orașe au fost exploatate. Acest lucru este făcut pentru a semăna panică în rândul locuitorilor din regiunea transnistreană a Moldovei.

Informațiile relevante au fost împărtășite de șeful adjunct al Direcției operaționale principale a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, generalul de brigadă Alexey Gromov în timpul unui briefing recent.

“Rusia încearcă să destabilizeze situația din zona operațională basarabeană. Inamicul continuă să răspândească informații despre exploatarea facilităților și instituțiilor publice de infrastructură din orașe. Pentru a răspândi panica [printre] locuitorii din Transnistria ,Republica Moldova, precum și pentru a justifica nivelul roșu de pregătire a trupelor. Dar nu există succese speciale în rândul populației”, a spus Gromov.

Generalul a adăugat, de asemenea, că, în direcția Seversky, inamicul continuă să ia măsuri pentru a acoperi secțiuni ale frontierei ucraineano-ruse din regiunile Bryansk și Kursk. Scopul acestor acțiuni este de a preveni transferul unităților AFU în alte direcții. În zonele de frontieră ale regiunilor rusești menționate, nivelul crescut al amenințării teroriste a fost prelungit până pe 8 iunie.

agravarea în Transnistria: ceea ce este cunoscut

După cum a raportat UNIAN, pe 25 și 26 aprilie, au avut loc explozii în clădirea “Ministerului Securității de Stat al PMR” din Tiraspol, într-o unitate militară din satul Parkany, iar turnul Centrului Radio Mayak a fost aruncat în aer.

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina a numit aceste incidente o provocare organizată de serviciile speciale ale Rusiei. Serviciile de informații ucrainene au mai raportat că trupele ruse intenționează să lanseze un atac cu rachete asupra Transnistriei și pregătesc provocări în această regiune pentru sărbătorile din mai.

Anterior, Federația Rusă a declarat că în a doua etapă a așa-numitei “operațiuni speciale” din Ucraina, armata rusă intenționează să stabilească controlul deplin asupra Donbass, care va crea un coridor terestru către Crimeea și controlul asupra sudului Ucrainei, care va oferi “Forțelor Armate ale Federației Ruse o altă ieșire în Transnistria, unde există fapte de opresiune a populației vorbitoare de limbă rusă.”

În ultimele două săptămâni, “PMR” a redus nivelul amenințării teroriste și a transferat trupele la funcționarea normală de la alertă ridicată. Transnistria a refuzat, de asemenea, să se mobilizeze din cauza plecărilor în masă.

Cu toate acestea, Statul Major General a raportat că situația din jurul “PMR” este tensionată stabil. Federația Rusă verifică disponibilitatea formațiunilor armate locale. Inamicul a încercat, de asemenea, să restaureze aerodromul din Tiraspol, dar toate piesele de schimb și echipamentele au fost furate mai devreme.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.