rușii încearcă să mute rezervele la granițele cu Ucraina/REUTERS

trupele de ocupație rusești încearcă să formeze și să mute rezervele la granița cu Ucraina.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale de la ora 12.00 pe rețeaua socială Facebook.

În același timp, sarcinile definite de conducerea militară-politică criminală a Rusiei la gruparea forțelor de ocupație ale Forțelor Armate ale Federației Ruse rămân neîndeplinite.

“Inamicul încearcă să formeze și să mute rezervele la granițele Ucrainei. Conform informațiilor disponibile, o unitate consolidată formată din militari din mai multe unități militare se formează la punctul de desfășurare permanentă a celei de-a 200-a brigăzi separate de puști motorizate a flotei de Nord (așezarea Pechenga)”, se spune în raport.

De asemenea, din cauza nivelului nesatisfăcător de recrutare a militanților Corpului 1 armată pe teritoriul ocupat temporar din regiunea Donetsk, reprezentanții Federației Ruse continuă măsuri active de mobilizare forțată a populației locale din orașele Gorlovka, Yenakiyevo și așezările adiacente.

“După ce au trecut un curs de pregătire rapidă, ocupanții intenționează să consolideze unitățile cu personalul specificat, care a suferit pierderi grele în apropiere de Avdiivka și Izyum”, se spune în raport.

În direcția Slobozhansky, unitățile districtului militar occidental nu au efectuat operațiuni ofensive active. “În direcțiile către Harkov și Izyum, inamicul încearcă să ia măsuri pentru a restabili unitățile care și-au pierdut capacitatea de luptă în detrimentul unităților individuale ale flotelor Baltice și nordice”, se spune în mesaj.

În plus, inamicul nu a efectuat nicio acțiune activă în zona satului Kremennaya din Regiunea Luhansk. Prin forțele unităților corpului 2 al Armatei, inamicul continuă să câștige un punct de sprijin în zona așezării Pshenichnoye.

În zona așezării Yampol (Districtul Kramatorsky), o unitate separată de cea de-a 150-a divizie de puști motorizate, inamicul a efectuat influența focului asupra unităților trupelor noastre pentru a asigura progrese suplimentare către așezarea Torskoye. Nu a avut succes.

În același timp, în direcția Donetsk – Maryinka, invadatorii au încercat o ofensivă, dar nu au reușit, au suferit pierderi semnificative și s-au retras.

În direcția Donetsk, inamicul și-a concentrat eforturile principale asupra capturării orașelor Rubezhnoye, Severodonetsk, Popasnaya, Ugledar și Mariupol.

în direcția Yuzhnobug, inamicul a încercat un anumit grup să efectueze operațiuni de asalt în zona așezării Alexandrovka, dar nu a avut succes. În zona așezării Bereznovatoye, el a efectuat recunoașterea prin luptă, a suferit pierderi și sa retras.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.