Rusia a atacat Ucraina/foto facebook.com/GeneralStaff.ua Rusia a atacat Ucraina/foto facebook.com/GeneralStaff.ua

Forțele terestre Ruse continuă să încerce să înconjoare Severodonetsk și Lisichansk, după ce au capturat recent mai multe sate la sud-vest de Popasna, dar forțele ucrainene continuă să mențină controlul.

Acest lucru este menționat în revista de informații a Ministerului britanic al Apărării.

Rusia exercită presiuni asupra cazanului Severodonetsk, deși Ucraina păstrează controlul asupra mai multor sectoare pe care le apără, privând Rusia de controlul deplin asupra Donbass, notează rezumatul.

În ceea ce privește situația din sudul Ucrainei, serviciile de informații Britanice notează că gruparea sudică a trupelor rusești se confruntă probabil cu sarcina de a ocupa teritoriul sudic al Ucrainei. 

Citește și:  inamicul a lovit regiunea Dnipropetrovsk cu rachete: salvatorii caută oameni sub dărâmături Inamicul a lovit regiunea Dnipropetrovsk cu rachete: salvatorii caută oameni sub dărâmături inamicul a reluat ofensiva în direcția slavă și regrupează trupele în Donechchina Inamicul a reluat ofensiva în direcția slavă și se regrupează trupele în Donechchina ocupanții transferă forța de muncă și echipamentul militar din Crimeea în Zaporozhye ocupanții transferă forța de muncă și echipamentul militar din Crimeea în Zaporozhye

Se remarcă faptul că în ultimele zile Rusia a mutat tancurile T-62 vechi de 50 de ani de la depozitarea profundă în zona de responsabilitate a grupării sudice.

“T – 62-urile vor fi aproape sigur deosebit de vulnerabile la armele antitanc, iar prezența lor pe câmpul de luptă subliniază lipsa echipamentelor moderne de luptă în Rusia”, notează rezumatul.

Cu o zi înainte, serviciile de informații britanice au raportat că Rusia nu a reușit să-și folosească în mod corespunzător trupele aeriene din Ucraina, ceea ce a dus la pierderi semnificative în multe unități de elită ale acestor forțe.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.