Rusia are în vedere posibilitatea anexării teritoriilor ocupate temporar din sudul Ucrainei la Crimeea. În viitor, aceste regiuni intenționează să se integreze în spațiul economic comun al Federației Ruse.

Informațiile relevante au fost împărtășite de Direcția Principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina în canalul oficial Telegram. GUR a mai povestit cum rușii încearcă să impună un regim de ocupație — atârnă steaguri, eliberează sigilii și așa mai departe.

Potrivit datelor de informații, la 1 mai, Oleg Kryuchkov, consilier al așa-numitului “șef” al Crimeei privind politica informațională, a anunțat elaborarea unui plan pentru anexarea și integrarea economică ulterioară a teritoriilor ocupate temporar din Ucraina. Termenul minim pentru executarea sa este până în 2030.

Între timp, în sud, Rashiștii încearcă să convingă populația de controlul lor asupra așezărilor capturate. La 1 mai, la Genichesk a fost organizată o ridicare solemnă a steagului Federației Ruse, dar locuitorii orașului au ignorat “sărbătoarea”.

Întreprinderile din regiunea Rostov au primit ordinul de a produce sigilii și ștampile pentru administrațiile organizate ilegal din Mariupol. Instituțiile de învățământ, oficiile de registru, spitalele, poliția și autoritățile de ocupație le vor primi. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că majoritatea instituțiilor menționate au fost complet distruse ca urmare a bombardării masive a orașului.

Sigiliile și ștampilele conțin inscripția”Rusia, Republica Donbass, Mariupol, administrația civil-militară”. “Atribute” similare sunt planificate să fie făcute pentru Kherson, așa cum au raportat deja rashiștii.

În Mariupol, ocupanții continuă să ascundă urmele crimelor lor de război. Ei caută cadavrele civililor uciși și le ard cu ajutorul a trei crematorii mobile, care funcționează din 15 aprilie.

Separat, serviciile de informații au menționat că informațiile despre calendarul așa-numitei “operațiuni militare speciale” sunt distribuite între armata ocupantă. Autoritățile ruse au decis să o dețină până în septembrie 2022.

Anterior, primarul din Herson Igor Kolykhaev a presupus că teritoriile ocupate temporar din sud ar putea fi anexate Crimeei. Dar informațiile americane vorbesc despre pregătirile pentru crearea unei pseudo-republici a “HNR” pe teritoriul regiunii Kherson.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.