ocupanții intenționează să implice studenții în lupte/foto ua.depositphotos.com Ocupanții intenționează să implice studenții în luptă/fotografie ua.depositphotos.com

Ocupanții intenționează să implice studenți din teritoriile ocupate temporar din regiunea Donetsk în ostilități.

Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina raportează despre acest lucru pe pagina sa de Facebook.

“Din cauza lipsei resurselor de mobilizare în teritoriile ocupate temporar din regiunea Donetsk, Comandamentul Militar de ocupație intenționează să implice studenții instituțiilor de învățământ superior în operațiuni de luptă”, se arată în raport.

Citește și:  în timpul zilei în Donbass, soldații ucraineni au respins 16 atacuri inamice În timpul zilei în Donbass, soldații ucraineni au respins 16 atacuri inamice Parada Victoriei și castraveții furați: Primarul din Energodar a numit toate realizările ocupanților “Parada Victoriei și castraveții furați”: primarul Energodar a numit toate” realizările ” ocupanților

probleme cu mobilizarea în Federația rusă-ceea ce se știe

Ocupanții ruși au probleme serioase cu mobilizarea cetățenilor pentru războiul împotriva Ucrainei. Potrivit GUR al Ministerului Apărării, în Rusia continuă încercările de a desfășura așa-numita “mobilizare ascunsă” – se desfășoară o campanie de propagandă activă, precum și trimiterea absolvenților și cadeților școlilor militare în zona de luptă.

În același timp, Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a declarat că Federația Rusă pregătește aproximativ 2,5 mii de rezerviști în regiunile de frontieră, care vor fi apoi trimiși să lupte în Ucraina.

În același timp, din cauza pierderilor pe scară largă a forței de muncă pe teritoriul regiunilor Donetsk și Luhansk ocupate temporar, ca parte a mobilizării, rashiștii au informat conducerea întreprinderilor locale că este necesar să “verifice datele” femeilor cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani.

La rândul său, consilierul primarului din Mariupol, Piotr Andryushchenko, constată că în Donetsk există o “revoltă globală a rudelor” împotriva mobilizării. Și potrivit șefului administrației militare regionale Luhansk, Serghei Gaidai, în partea ocupată a regiunii, bărbații care refuză să se mobilizeze pentru război sunt amenințați cu execuția.

În plus, consilierul ministrului Afacerilor Interne, Viktor Andrusiv, a declarat că Kremlinul a decis să trimită personal militar din Crimeea ocupată temporar, care a depus jurământul în funcție în 2014, la războiul împotriva Ucrainei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.