Ministerul rus va introduce o nouă poziție în școlile din teritoriile ocupate/foto ua.depositphotos.com Ministerul rus va introduce o nouă poziție în școlile din teritoriile ocupate/foto ua.depositphotos.com

Ministerul Educației din Rusia intenționează să introducă poziția așa-numitului “consilier al directorului școlii pentru activități educaționale” în școlile din Donbass ocupat.

Acest lucru a fost anunțat vineri de serviciul de presă al departamentului rus.

funcția de consilier al directorului activității educaționale a fost introdusă în școlile din regiunile rusești la 1 martie anul trecut.

“În 10 regiuni din Rusia, a fost introdusă funcția de consilier pentru activitatea educațională, este plătită din bugetul federal. Suprataxa lunară pentru profesori este de 15 mii de ruble. Sarcina consilierilor este de a organiza activități extracurriculare, excursii la teatre, filme. Vom introduce, de asemenea, această poziție în școlile Republicilor populare Luhansk și Donetsk. Vom vedea cum se va desfășura această activitate și apoi o vom extinde cu siguranță”, a declarat ministrul Educației, Serghei Kravtsov.

În plus, potrivit Ministerului, începând cu 14 iunie, va începe un anumit “program de recalificare și formare avansată” pentru profesorii din așa-numitele “DNR” și “LNR” și alte teritorii pe care Federația Rusă le numește “eliberate”. Și de la 1 septembrie, Rusia promite să livreze “manuale noi” tuturor școlilor din Donbass.”toate acestea vor crea un singur spațiu educațional cu regiunea”, a spus departamentul.

după cum a raportat UNIAN, ocupanții solicită școlilor din Herson să transfere instruirea în programele educaționale rusești de la 1 septembrie. Cu toate acestea, doar doi directori au fost de acord cu acest lucru.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.