analiștii au explicat modul în care Federația Rusă împiedică armata sa în Ucraina/foto ua.depositphotos.com Analiștii au explicat modul în care Federația Rusă împiedică armata sa în Ucraina/foto ua.depositphotos.com

Institutul pentru studiul războiului (ISW) și Ministerul britanic al Apărării consideră că Rusia împiedică forțele sale armate, numind războiul din Ucraina o ” operațiune militară specială

Acest lucru este menționat în raportul ISW.

Analiștii ISW, citând Ministerul britanic al Apărării, notează că Kremlinul încearcă să găsească mijloace legale pentru a pedepsi “disidenții militari” și cei care refuză să se mobilizeze, deoarece definiția conflictului din Ucraina ca “operațiune militară specială” exclude măsurile punitive legale care pot fi aplicate în timpul unui război declarat oficial.

Regimul lui Putin vrea probabil să folosească procesele care se referă la crimele de război împotriva militarilor ucraineni capturați, în special a apărătorilor lui Mariupol. Potrivit ISW, acestea vor fi judecate în conformitate cu “legislația RPD”. Aceasta implică pedeapsa cu moartea, spre deosebire de cea rusă.

Țara ocupantă poate folosi aceste încercări pentru a consolida controlul asupra teritoriilor ocupate și pentru a demoraliza în continuare apărătorii ucraineni. În plus, va ajuta propaganda să promoveze mesajul despre “denazificarea” Ucrainei, pe care rușii o numesc principala cauză a războiului.

după cum a raportat UNIAN, analiștii sugerează că acțiunile pro-ucrainene în teritoriile ocupate temporar devin un obstacol în calea planurilor Rusiei de anexare și control administrativ pe scară largă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.