Ucraina va primi mai multe arme de la parteneri/foto facebook.com/93OMBr

La discuțiile din Germania de la Baza Aeriană Ramstein, Statele Unite afirmă că lumea s-a intensificat împotriva invaziei Rusiei. 

Reuters scrie despre acest lucru. 

Generalul american Mark Milley a avertizat că Ucraina are nevoie de asistență suplimentară de securitate pentru a ajuta la apărarea împotriva unei ofensive rusești potențial decisive în est.

Potrivit acestuia, următoarele săptămâni vor fi “critice”.

“Timpul nu este de partea Ucrainei”, a spus Milli în timpul unui discurs în spatele ușilor închise. “Rezultatul acestei bătălii, chiar aici astăzi, depinde de oamenii din această cameră. Ucrainenii vor lupta. Trebuie să ne asigurăm că au mijloacele necesare pentru a lupta”, a adăugat el.

Oficialii americani, vorbind cu condiția anonimatului, estimează că Rusia se va baza foarte mult pe loviturile de artilerie în încercarea de a lovi pozițiile ucrainene, deoarece Moscova mută forțele terestre din mai multe direcții pentru a încerca să acopere și să distrugă o parte semnificativă a armatei ucrainene.

Dar Statele Unite estimează, de asemenea, că multe unități rusești sunt epuizate, iar unele operează cu pierderi de personal de până la 30% – un nivel pe care armata americană îl consideră prea mare pentru a continua lupta, spun oficialii.

Potrivit oficialilor americani, Rusia are încă capacități avansate și un număr mai mare de forțe și a demonstrat dorința de a continua să trimită soldați și unități în luptă.

De asemenea, Moscova își poate permite din punct de vedere economic să ducă un război lung în Ucraina, în ciuda sancțiunilor occidentale, spun experți și economiști. 

La rândul său, Ucraina se mândrește cu un moral ridicat, tactici de luptă creative și adaptive și cunoștințe locale despre teren, precum și arme și informații din Statele Unite și aliații săi.

“Ei au cu siguranță o șansă de a lupta”, a declarat un oficial militar american, sub condiția anonimatului.

Anterior, Departamentul Apărării al SUA a creat un centru de control pentru coordonarea aprovizionării și optimizarea furnizării de asistență militară Ucrainei la Stuttgart, Germania, în zona de responsabilitate a Comandamentului European al SUA.

Centrul de control, împreună cu personalul american, include angajați din alte 15 țări. 

Acest centru de control va gestiona, de asemenea, o rețea de peste 40 de țări partenere și aliate care s-au întâlnit marți în Germania la Baza Aeriană Ramstein și oferă asistență Ucrainei.un nou grup de aliați se va întâlni în mod regulat o dată pe lună, a declarat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.