Vladimir Zelensky/foto UNIAN Vladimir Zelensky/foto UNIAN

Președintele Vladimir Zelensky a comentat recentele atacuri cu rachete efectuate de ocupanții ruși pe teritoriul Ucrainei.

Acest lucru este menționat în mesajul său video.

“În seara asta au lovit la regiunea Chernihiv, de asemenea, la școli. Desigur, statul rus se află într-o astfel de stare încât orice educație nu o împiedică decât. Dar ce se poate realiza prin distrugerea școlilor ucrainene? Toți comandanții ruși care dau astfel de ordine sunt pur și simplu bolnavi. Și incurabilă. Dar toate spitalele care sunt ocupanțiau distrus toate școlile, toate universitățile pe care le – au bombardat, toate casele, podurile, afacerile-vom restabili totul. Ocupanții au bătut astăzi în regiunea Poltava, în Kremenchuk. Din nou la fabrică, pentru ca oamenii să nu aibă benzină. Foarte bolnav. În regiunea Zaporozhye, în orașele și satele Donbass. Dar ce le dă?”,- a spus șeful statului.

Potrivit lui, înfrângerea strategică rusă este deja evidentă pentru toată lumea din lume și chiar pentru cei care continuă să comunice cu Federația Rusă.

“Rusia nu are curajul să recunoască acest lucru. Sunt lași. Și încearcă să ascundă adevărul din spatele atacurilor cu rachete, aer și artilerie. Prin urmare, sarcina noastră este să luptăm până când ne atingem obiectivele în acest război. Pentru a ne elibera pământul, oamenii și pentru a ne garanta în mod fiabil securitatea”, a subliniat Zelensky.

După cum a raportat UNIAN, pe 12 mai, o rachetă a ocupanților ruși a lovit partea protejată a insulei Khortytsia, provocând un incendiu.

În seara zilei de 12 mai, inamicul a lansat doar 8 până la 12 rachete la rafinarea petrolului și alte facilități din Kremenchuk, Regiunea Poltava.

ca urmare a unui atac aerian de noapte pe Novgorod-Seversky în regiunea Chernihiv, 3 persoane au fost ucise, 14 răniți.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *