Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky/foto UNIAN președintele Ucrainei Vladimir Zelensky/foto UNIAN

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a subliniat că Bucha a schimbat unele lucruri, Rusia nu va fi printre garanții securității Ucrainei.

el a declarat Acest lucru într-un interviu cu difuzarea teletonului de informații.

“Astăzi avem în vedere o serie de garanții de securitate din statele partenere în care avem încredere. Dezvoltăm acest proiect împreună cu ei. Am dezvoltat-o. Undeva îți place ceva, ceva ce nu-ți place. Noi, ca ucraineni, vrem prea mult, ei, ca europeni, sunt prea sceptici. Prin urmare, undeva la mijloc vom găsi răspunsul”, a spus președintele.

el a subliniat că este important ca Ucraina să aibă o astfel de Internațională, care va fi aprobată de parlamentele țărilor garante.

“Vrem un acord separat. Astăzi a ajuns la punctul în care acest acord prevede un cerc de state partenere în jurul Ucrainei fără Rusia. Garanții de securitate fără Rusia. Butch a schimbat unele lucruri. Timpul schimbă lucrurile. Nici măcar unde mergem, ci cum s-a comportat Rusia”, a spus Zelensky.

Șeful Statului a subliniat că o conversație cu președintele Rusiei ar trebui să aibă loc separat cu acest Acord.

Citește și:  Zelensky a povestit cum a aflat despre invazia pe scară largă a Rusiei Zelensky a povestit cum a aflat despre invazia pe scară largă a Rusiei bătălia principală cu Federația Rusă nu este în est: ecpert a spus că va determina viitorul curs al războiului Principala bătălie cu Federația Rusă nu este în est: ecpert a spus că va determina viitorul curs al războiului Zelensky a comentat evacuarea apărătorilor ucraineni din Azovstal Zelensky a comentat evacuarea apărătorilor ucraineni din Azovstal

“Vom vedea ce se va întâmpla după ce îl vom semna și cum va fi acest Acord. Va fi o întâlnire sau nu va fi, va fi un rezultat al teribilului Mariupol sau vom merge la Mariupol, Volnovakha și așa mai departe și vom vedea cinci Butch acolo… Poate că nu va mai fi (o întâlnire – UNIAN) după aceea”, a spus el.

Zelensky a menționat că negocierile cu Federația Rusă sunt acum posibile pentru ca ocupanții să îndeplinească condiția de a păstra viața apărătorilor Mariupolului, dar în prezent “multe depind de rezultatele procesului de schimb.

După cum a raportat UNIAN, prima rundă de negocieri între delegațiile Ucrainei și Federației Ruse a avut loc la Istanbul pe 29 Martie. La aceste discuții, Ucraina s-a oferit să semneze un tratat internațional privind un nou sistem de garanții de securitate pentru aceasta.  

Sa raportat că printre garanți Kiev vede țările membre ale Consiliului de securitate al ONU, inclusiv Rusia, SUA, Marea Britanie, China, Franța, și Turcia, Germania, Canada, Italia, Polonia și Israel.

Șeful delegației ucrainene la discuții, David Arahamia, a declarat că este foarte important ca Ucraina să primească garanții din partea Statelor Unite și a Marii Britanii, dar aceste țări ar fi probabil printre ultimele care se vor alătura.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.