Vladimir Zelensky/fotografie president.gov.ua Vladimir Zelensky/fotografie president.gov.ua

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, comentând atacul terorist din Yelenovka, subliniază că ar trebui să existe o recunoaștere legală clară a Rusiei ca sponsor de Stat al terorismului.

el a spus acest lucru în mesajul său video.

“A fost o crimă de război deliberată a Rusiei, o crimă deliberată în masă a prizonierilor de război ucraineni. Peste 50 de morți”, a subliniat Zelensky.

El a adăugat că atunci când apărătorii Azovstal au părăsit fabrica, Organizația Națiunilor Unite și Comitetul Internațional al Crucii Roșii au acționat ca garanți ai vieții și sănătății soldaților ucraineni.

Președintele a reamintit că serviciul de securitate al Ucrainei, Forțele Armate ale Ucrainei, Direcția Principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei și comisarul Rada Supremă pentru Drepturile Omului au făcut o declarație comună ONU și CICR în calitate de garanți ai acordurilor privind apărătorii Azovstal.

“Susțin această declarație. Acum, garanții trebuie să reacționeze, trebuie să protejeze viețile a sute de prizonieri de război ucraineni”, a spus Zelensky.în plus, el a subliniat necesitatea unei recunoașteri juridice clare a Rusiei ca sponsor de Stat al terorismului.

“Mai ales acum fac apel la Statele Unite ale Americii: avem nevoie de o soluție, avem nevoie de ea acum. Rusia a dovedit prin numeroase atacuri teroriste că este cea mai mare sursă de terorism din lume astăzi. Acesta este un fapt”, a subliniat șeful statului.

El a adăugat că diplomația ucraineană a adus informațiile despre greva rusă asupra Yelenovka la cel mai înalt nivel internațional.

“Consiliul de securitate al ONU a fost informat. Toți participanții la relațiile internaționale vor ști ce sa întâmplat cu adevărat. Rusia nu va putea înșela pe nimeni”, a dat asigurări Zelensky.

Citește și:  bombardarea coloniei Yelenovskaya: Ministerul de Externe a reamintit ONU implicarea în evacuarea armatei Bombardarea coloniei Yelenovskaya: Ministerul de Externe a reamintit ONU implicarea în evacuarea armateiReznikov despre crima de război a Federației Ruse din Olenovka: acesta este Katyn ucrainean Reznikov despre crima de război a Federației Ruse din Olenovka:”acesta este Katyn ucrainean”

După cum a raportat UNIAN, în noaptea de 29 iulie, a avut loc o explozie pe teritoriul fostei colonii corecționale numărul 210 din satul Elenovka, pe teritoriul ocupat temporar din regiunea Donetsk. Drept urmare, clădirea în care au fost păstrați prizonierii de război ucraineni, retrași din uzina Azovstal, a fost distrusă.

Imediat după explozie, Rusia a acuzat APU că a tras în Colonia penală. Potrivit părții ruse, peste 50 de apărători ucraineni au fost uciși, numărul răniților este necunoscut. Agențiile ucrainene de aplicare a legii au declarat că explozia din Olenevka a fost un act terorist rus.

potrivit informațiilor ucrainene, mercenarii din PMC-urile Wagner (Liga) au comis personal o crimă de război

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *