nu există niciun mecanism pentru întoarcerea civililor capturați./foto UNIAN nu există niciun mecanism pentru întoarcerea civililor capturați./fotografie UNIAN

Rusia Reține ilegal 1,5 mii de ucraineni civili în închisori, dar recunoaște că deține doar 120 de civili în captivitate.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost anunțat la un briefing de Viceprim – ministru-Ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina Irina Vereshchuk.

Ea a spus că, în conformitate cu convențiile de la Geneva, militarii capturați pot fi schimbați, dar prevederile convențiilor nu se aplică populației civile. În consecință, nu există niciun mecanism pentru întoarcerea civililor capturați.

Citește și:  Zelensky a vizitat în secret Lisichansk, unde continuă ostilitățile active-MP (foto) Zelensky a vizitat în secret Lisichansk, unde continuă ostilitățile active-MP (foto)  până la jumătate din întregul sistem economic al Ucrainei nu funcționează acum-Zelensky Până la jumătate din întregul sistem economic al Ucrainei nu funcționează acum-Zelensky rețeaua a arătat un eșalon mare de tancuri rusești care au ajuns în Donbass (video) rețeaua a arătat un eșalon mare de tancuri rusești care au ajuns în Donbass (video)

“Astăzi avem peste 1,5 mii de civili în închisorile rusești. Ei stau în Rostov, Kursk, sunt în închisoare și stau ca prizonieri de război, deși nu ar trebui să fie prizonieri. Nu sunt internați, nu au statut în conformitate cu dreptul umanitar internațional și ar fi trebuit eliberați”, a subliniat Vereshchuk.în acest sens, ea solicită guvernelor și societăților internaționale să facă presiuni asupra Rusiei pentru a readuce civilii ucraineni în Ucraina.

Potrivit acesteia, printre civilii ucraineni răpiți de Rusia se numără voluntari, activiști, jurnaliști, preoți, deputați ai consiliilor locale, șefi ai OTG și bătrâni care au fost deja ținuți captivi de 70-80 de ani, iar unii de mai bine de 100 de zile.

Vicepremierul a adăugat că în prezent Rusia a recunoscut doar 120 de civili care sunt ținuți captivi.

“120 de persoane au fost recunoscute de Rusia ca fiind în captivitate dintre civili. Nu există o singură femeie printre ei”, a spus Vereshchuk.

Ea a menționat că Rusia a refuzat să admită că ține captive femei ucrainene, atât civili, cât și personal militar.

“avem sute de femei care sunt în captivitate”, a spus vicepremierul.

În același timp, potrivit ei, doar 103 persoane din rândul populației civile au fost returnate în timpul schimburilor.

Vicepremierul a spus că există încă o categorie de ucraineni civili care au fost deportați în Rusia. Iar datele ucrainene despre deportați diferă de cifrele anunțate de partea rusă.

“Dar partea rusă nu spune niciodată adevărul și nici în acest caz nu avea de gând să o facă. Vorbesc despre aproape 2 milioane. datele noastre de informații sugerează că este vorba despre aproximativ 1 milion 200 de mii de oameni”, a spus Vereshchuk și a adăugat că vor trebui să lupte pentru întoarcerea acestor oameni.

În plus, există 240 de mii de copii printre ei.

ea a mai spus că este foarte dificil să se întoarcă copiii orfani duși în Rusia.

“Și astăzi, conform Registrului, avem 2.161 de copii orfani care au fost duși ilegal în Federația rusă și ținuți acolo”, a spus Vereshchuk.

Ea a reamintit că nu mai este angajată în schimbul de prizonieri de război.

“Acestea sunt gestionate de șeful sediului de coordonare, care este Kirill Budanov, șeful Direcției Principale de informații, pentru că vorbim despre prizonieri de război și, în special, despre apărătorii Azovstal, despre acei soldați care au fost scoși în conformitate cu acorduri și Condiții despre care nu știu”, a adăugat Vereshchuk.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.