The Washington Post privind consecințele eșecului planului lui Putin B/foto de REUTERS The Washington Post privind consecințele eșecului planului lui Putin B/foto de REUTERS

Se pare că nu există nici un sfârșit la vărsarea de sânge în Ucraina, dar cursul războiului se schimbă în mod clar împotriva agresorului Rusia.

În special, această opinie a fost exprimată de Consiliul de redacție al Washington Post și a evaluat posibilele consecințe ale eșecului planului lui Putin “B”.

În fața rezistenței dure a Forțelor Armate ucrainene-susținută de aprovizionarea masivă și în timp util a armelor occidentale – armata rusă s-a retras din Harkov până la graniță, pe care Putin a încercat să o șteargă și s-a concentrat asupra regiunii Luhansk.

Dar chiar și acest lucru poate depăși capacitățile forțelor rusești epuizate, slab gestionate. Dimpotrivă: următorul punct de cotitură în acest război este mai probabil să fie extinderea contraofensivei ucrainene, care va readuce sub controlul său o parte din ce în ce mai mare din sudul și estul Ucrainei capturate acum de Rusia.

Jurnaliștii subliniază că Occidentul încearcă să scurteze timpul războiului, astfel încât să poată folosi momentul prezent pentru a negocia un armistițiu între Ucraina și Rusia. În special, vorbim despre Franța, Germania și Italia.

Dorința lor de a reduce acest război distructiv este de înțeles, dar riscurile de a reduce presiunea asupra lui Putin înainte de a suferi o înfrângere completă, și poate chiar și atunci, sunt prea mari. 

Acest lucru a devenit clar din mărturia directorului informațiilor naționale Avril Gaines din Congres din 10 mai, care a menționat că Putin se pregătește cel mai probabil pentru un război lung și nu își va abandona obiectivele în afara Donbass.

Potrivit acesteia, Putin folosește negocierile doar pentru a întârzia timpul și pare să se bazeze pe UE și SUA pentru a ușura sancțiunile pe fondul penuriei de alimente, inflației și prețurilor la energie, care se vor agrava.  

dar liderii NATO nu ar trebui să dea Putin nici un motiv să creadă că o astfel de strategie va funcționa.

După cum a raportat UNIAN, în ajunul noului număr al The Economist, un articol a fost publicat sub titlul “Putin nu a reușit să profite de Ucraina, dar a câștigat opresiunea Rusiei.”

Potrivit experților, războiul readuce atmosfera vremurilor lui Stalin la Moscova. A devenit un obicei să se informeze reciproc din nou, iar teama de a-și exprima gândurile pătrunde chiar și în cercurile prietenilor apropiați.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.