Rusia poate consolida metodele teroriste de război/foto REUTERS

există o mare probabilitate ca Rusia să consolideze metodele teroriste de război în Ucraina.

acest lucru este menționat în mesajul Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei pe Facebook.

Se remarcă faptul că inamicul continuă să desfășoare o operațiune ofensivă împotriva Ucrainei. În același timp, invadatorii ruși nu au atins obiectivele principale de capturare a anumitor orașe și teritorii.

“Există o mare probabilitate ca Federația Rusă să consolideze metodele teroriste de război, să lanseze atacuri cu rachete și bombe asupra infrastructurii civile, a zonelor rezidențiale, să intimideze populația locală, să desfășoare acțiuni informaționale și psihologice pentru a submina încrederea publicului în oficialii administrației locale, să răspândească dezinformarea și să ia ostatici populația locală”, se spune în raport.

De asemenea, se remarcă faptul că unitățile Forțelor de ocupație nu abandonează încercările de a continua ofensiva în toate direcțiile. În acest scop, se iau măsuri pentru formarea și stabilirea rezervelor pe teritoriul Rusiei.

“O parte semnificativă a unităților rusești restabilește capacitatea de luptă”, a menționat Statul Major General.

În plus, inamicul încearcă să stabilească sprijin logistic pentru unitățile și unitățile care efectuează operațiuni de luptă.

Statul Major General a subliniat, de asemenea, că ocupanții ruși continuă să efectueze recunoașterea aeriană a pozițiilor militarilor ucraineni din zonele operaționale Donetsk, Tavrichesky, Yuzhnobugsky și Basarabia.

“Pentru a atrage Republica Belarus în războiul împotriva Ucrainei, inamicul recurge la acțiuni provocatoare. Conform informațiilor disponibile, aviația forțelor aerospațiale Ruse a lovit așezări pe teritoriul Republicii Belarus situate în apropierea frontierei de stat a Ucrainei. Pentru a deghiza, Federația Rusă a efectuat un atac din spațiul aerian al Ucrainei”, a declarat Statul Major General.

Se remarcă faptul că Forțele Armate ale Ucrainei, în strânsă cooperare cu alte componente ale sectorului de securitate și apărare și să dea o mustrare demn de invadatori, provocându-i pierderi semnificative în forța de muncă și echipamente militare.

“starea morală și psihologică a inamicului este extrem de scăzută”, a declarat Statul Major General și a adăugat că inamicul este demoralizat, ocupanții se predau în unele poziții.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.